Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Η ανθρωπιστική ενίσχυση ήταν για τα σκουπίδια…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Η υπόσχεση που έλαβαν από Μη Κυβερνητική Οργάνωση ενορίες της Λέσβου ήταν ότι θα λάβουν κάποια κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας και συγκεκριμένα ενδύματα και υποδήματα για να τα διαθέσουν σε άπορους και οικονομικά αδύνατους των χωριών και μάλιστα πριν την παράδοση του υλικού ζητήθηκε η καταγραφή των αναγκών. Μία από αυτές τις ενορίες ήταν και ο Παπάδος της Γέρας, όπου ο εφημέριος π. Απόστολος σε συνεργασία με άλλους φορείς του χωριού άρχισαν το προηγούμενο διάστημα την καταγραφή των αναγκών των οικονομικά ασθενέστερων κατοίκων, ώστε να πιάσει τόπο η βοήθεια.

Τελικά  προς απογοήτευση όλων, τα κιβώτια των ενδυμάτων και υποδημάτων που μεταφέρθηκαν γεμίζοντας ασφυκτικά το νάρθηκα του ναού των Ταξιαρχών του Παπάδου ήταν ρούχα και παπούτσια μεταχειρισμένα, που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια, τελικά όμως με αυτό το υλικό κάποιες ΜΚΟ θέλησαν να δείξουν τα… φιλανθρωπικά τους αισθήματα.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι του χωριού που βλέποντας όλο αυτό το υποβαθμισμένο υλικό, καθώς επρόκειτο για φορεμένα και φθαρμένα ρούχα αντέδρασαν και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλες ενορίες που έγιναν αντίστοιχες φιλανθρωπίες οι αρμόδιοι κάλεσαν τους υπεύθυνους της ΜΚΟ και παρέδωσαν πίσω το υλικό.

Στην περίπτωση του Παπάδου ο εφημέριος μαζί με κατοίκους του χωρίου καταβάλλουν μία σημαντική προσπάθεια ψάχνοντας για μέρες μέσα στις κούτες, ώστε να βγάλουν στην άκρη ό,τι από αυτά τα ρούχα και υποδήματα θα μπορούσε να ήταν χρήσιμο σε κάποιους άπορους για να κατευθυνθεί αυτή η βοήθεια.

«Δεν περιμέναμε αυτό το υλικό καθώς εδώ πρόκειται για φορεμένα και φθαρμένα ενδύματα και υποδήματα, ενώ εμάς μας είχαν ενημερώσει να καταγράψουμε τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων συγχωριανών μας, λέγοντας ότι θα μας παραδώσουν αμεταχείριστα ενδύματα και υποδήματα. Θα σας έλεγα ότι η μεγαλύτερη ποσότητα από αυτό το υλικό δεν είναι για χρήση, αλλά εμείς καθώς έγινε όλη αυτή η μεταφορά έχουμε καθίσει εδώ και μέρες και νύχτες και προσπαθούμε να βγάλουμε στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να το κατευθύνουμε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη»,  ανέφερε στα Νέα της Λέσβου ο π. Απόστολος για τη διαχείριση όλου αυτού του υλικού, που εν τω μεταξύ έχει γεμίσει ασφυκτικά το νάρθηκα της εκκλησίας.

Έξω απ’ τα δόντια ο Αξιώτης

Μεταξύ των πολιτών που δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τις εικόνες που αντίκρισαν επισκεπτόμενοι το Ναό των Ταξιαρχών ήταν και ο χειρουργός Μάκης Αξιώτης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου σημείωσε: «Εγώ πραγματικά ντράπηκα βλέποντας όλα αυτά τα άχρηστα ρούχα και παπούτσια που προσπάθησαν κάποιοι να τα παρουσιάσουν στον εφημέριο και στους υπεύθυνους του ναού ως «ευεργεσία» και ανθρωπιστική βοήθεια για τους οικονομικά αδύναμους της Γέρας. Ντροπή τους, τέτοια οικονομική βοήθεια είναι προσβολή για τη φτώχεια του καθενός! Μπορεί ο καθένας να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και προβλήματα επιβίωσης, όμως οι κάτοικοι του τόπου μας είναι περήφανοι άνθρωποι και δεν έχει δώσει κανείς το δικαίωμα στους διάφορους ξενόφερτους των ΜΚΟ που είδαν φως και μπήκαν με το μεταναστευτικό να τους προσβάλλουν με αυτόν τον τρόπο».  

Τέλος, επαίνεσε τους υπεύθυνους της ενορίας του Παπάδου για την υπομονή τους να προσπαθούν μέσα σε τόσο άχρηστο υλικό να βρουν οτιδήποτε αξίας και να το κατευθύνουν στους οικονομικά αδύναμους, μέρες που διανύουμε.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img