Η Απόφαση για τα ατομικά τεστ στην αγορά με πρόβλεψη και για εργοδότες

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τα Υπουργεία  Εργασίας και Υγείας για τα υποχρεωτικά self test από αύριο Δευτέρα  που θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πριν μεταβούν στους εργασιακούς τους χώρους για να πιάσουν δουλειά.  Τα όσα αναφέρονται επιβεβαιώνουν το αναλυτικό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ της ΛΕΣΒΟΥ στο φύλλο της Παρασκευής.

Η Απόφαση προβλέπει να κάνουν ατομικά τεστ με δική τους ευθύνη και οι εργοδότες που προσφέρουν ατομική εργασία ή παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας (που για τη Λέσβο είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της αγοράς)  στις επιχειρήσεις τους και προς τούτο όμως αναμένεται να εκδοθεί Εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες ακριβώς για τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ:

Tα ατομικά τεστ είναι υποχρεωτικά για τους εργαζομένους προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία σε εργοδότες με επιχειρηματικές δραστηριότητες στους ακόλουθους κλάδους:

–Λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών)

–Εστίαση

-Χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες

-Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές)

-Υπηρεσίες καθαρισμού

–Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής

-Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων

Το ατομικό τεστ διενεργείται μια φορά την εβδομάδα, πριν την προσέλευση του εργαζομένου στον χώρο εργασίας του και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος συνιστάται να γίνεται έως και  24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχει την εργασία του ο εργαζόμενος με φυσική παρουσία.

Αν για παράδειγμα ένας εργαζόμενος σε μια Τράπεζα επιστρέφει από την τηλεργασία στο γραφείο στις 20 Απριλίου, θα πρέπει να κάνει το πρώτο self-test στις 19 Απριλίου, να το επαναλάβει στις 26 του μηνός.

-Ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν αυτός είτε δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα του ατομικού τεστ είτε έχει δηλώσει θετικό ατομικό τεστ. Στις περιπτώσεις αυτές ο εργοδότης υποχρεούται να μην αποδεχθεί την παροχή της εργασίας και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών, έως ότου ο εργαζόμενος συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του.

Και ταυτοποίηση!

-Τονίζεται ότι το Υπουργείο Εργασίας θα παρακολουθεί ποιοι κάνουν τεστ και ποιοι όχι. Για τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων των εργαζομένων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα στείλει στην ΗΔΙΚΑ τα στοιχεία όσων απασχολούνται σε επιχειρήσεις-εργοδότες στους προαναφερθέντες κλάδους (ΑΜΚΑ), όπως αυτά είναι καταχωρημένα στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Στην αρχή κάθε εβδομάδας το Υπουργείο θα επικαιροποιεί τα στοιχεία των εργαζομένων στέλνοντας στην ΗΔΙΚΑ τις όποιες μεταβολές, δηλαδή νέες προσλήψεις, λύσεις ή λήξεις συμβάσεων εργασίας κ.λπ.

Εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μετά την αποστολή στην ΗΔΙΚΑ των στοιχείων των ομάδων εργαζομένων που υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ατομικό τεστ πριν μεταβούν στο χώρο εργασίας τους πρέπει να υποβληθούν σε rapid ή μοριακό τεστ είτε σε δημόσια δομή είτε σε ιδιωτική δομή (με επιβάρυνση του εργοδότη τους), μόνο για την πρώτη φορά εφαρμογής του μέτρου.

-Η ίδια διαδικασία ισχύει και για εργαζομένους που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο αρχείο που αποστέλλεται από το Υπουργείο Εργασίας προς την ΗΔΙΚΑ, διότι ανήκουν σε ειδικές περιπτώσεις (εργαζόμενοι μέσω Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης, προσλήψεις εκτός του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με χειρόγραφη διαδικασία, προωθητές πωλήσεων κ.λπ.) Στη συνέχεια τα στοιχεία και αυτών των εργαζομένων θα συμπεριληφθούν στο αρχείο της ΗΔΙΚΑ.

-Οι εργαζόμενοι θα προμηθεύονται τα τεστ δωρεάν από τα φαρμακεία, με το ΑΜΚΑ τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι φαρμακοποιοί  θα ενημερώνονται τι μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ για το ποιοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι.

-Εργαζόμενος επιλέξει αντί για ατομικό τεστ να κάνει rapid ή μοριακό τεστ (με δαπάνη δική του ή του εργοδότη του) έχει αυτή τη δυνατότητα ακολουθώντας την ίδια προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης του αποτελέσματος στην  «ΕΡΓΑΝΗ», ως εξής:

-Οι εργαζόμενοι θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα selftesting.gov.gr, επιλέγουν «Δήλωση Αποτελέσματος selftest για εργαζόμενο» και μεταφέρονται αυτόματα στη διεύθυνση supportemployees.services.gov.gr. Αφού ταυτοποιηθούν με την χρήση των κωδικών του taxisnet, εισέρχονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και υποβάλουν το αποτέλεσμα του τεστ συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST (Self/Rapid/PCR)».

-Αν το  αποτέλεσμα του ατομικού τεστ  είναι αρνητικό, μετά τη δήλωση του αποτελέσματος ο εργαζόμενος μεταβαίνει κανονικά στην εργασία του. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, μετά τη δήλωση του αποτελέσματος, εκδίδεται από τη πλατφόρμα σχετική δήλωση, την οποία ο εργαζόμενος εκτυπώνει ή φέρει σε ηλεκτρονική μορφή. Ο εν εργαζόμενος θα πρέπει εντός 24 ωρών να κάνει επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δωρεάν δημόσια δομή (μεταξύ αυτών που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr) είτε σε ιδιωτική δομή της επιλογής του (με επιβάρυνση δική του ή του εργοδότη του). Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου, ο εργαζόμενος μένει στο σπίτι σε καραντίνα.

-Αν το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται βεβαίωση που αποτελεί δικαιολογητικό για να μπει ο εργαζόμενος σε καραντίνα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου είναι αρνητικό, πάλι εκδίδεται σχετική βεβαίωση με την οποία πιστοποιείται το αρνητικό αποτέλεσμα και ο εργαζόμενος πρέπει να προσέλθει στην εργασία του.

-Το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων COVID-19 tests του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 μετά από θετικό αποτέλεσμα self–test».

-Κατά τη δήλωση του αποτελέσματος του ατομικού, οι εργαζόμενοι δηλώνουν τη συγκατάθεσή τους για πρόσβαση του εργοδότη τους στο περιεχόμενο της δήλωσης.

-Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τους εργαζομένους τους για την υποχρέωσή τους να υποβληθούν σε ατομικά τεστ και τις συνέπειες που θα επέλθουν αν δεν τηρηθεί η υποχρέωση. Αν ο εργοδότης δεν τηρήσει την υποχρέωση ενημέρωσης των εργαζομένων του με κάθε πρόσφορο μέσο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό μήνυμα, ανακοίνωση κλπ.) για τα υποχρεωτικά ατομικά τεστ, του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

-Εάν κατά τη διάρκεια ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα ατομικού τεστ, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Αν βρεθεί  εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό ατομικό (είτε στον πρώτο, είτε στον επαναληπτικό έλεγχο), του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από αύριο  Δευτέρα 19 Απριλίου. Για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής, οι εργαζόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα selftest και να δηλώνουν το αποτέλεσμα εντός του χρονικού διαστήματος 19-25 Απριλίου.

Εφόσον οι εργοδότες προσφέρουν προσωπική εργασία στην επιχείρησή τους ή παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας, με ατομική τους ευθύνη οφείλουν να κάνουν ατομικά τεστ και να λαμβάνουν όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον COVID-19. Ειδικά για το θέμα αυτό θα εκδοθεί άμεσα διευκρινιστική Εγκύκλιος.

Ήδη η Επιθεώρηση Εργασίας έχει κατευθύνσεις για ελέγχους στους κλάδους που εμπίπτουν στο πεδίο της ΚΥΑ (λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές κ.λπ.).