Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η Χίος ξεσηκώθηκε για τα ΕΛΤΑ, εμείς;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Η Χίος ξεσηκώθηκε για την αποτροπή του λουκέτου σε καταστήματα ΕΛ.ΤΑ. του γειτονικού νησιού ενώ είχαμε και συλλήψεις διαδηλωτών και γι’ αυτό το λόγο παρενέβη χθες η Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αγλαΐα Κυρίτση, καθώς επίσης και το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου καταδικάζοντας τις ενέργειες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλουν την επικίνδυνη κλιμάκωση και τρομοκρατική κίνηση της κυβέρνησης – όπως αναφέρουν – με αφορμή τη σύλληψη εν ώρα εργασίας με την διαδικασία του αυτόφωρου, στην ασφάλεια Χίου των προέδρων των Κοινοτήτων Καρδαμύλων, Κώστα Μαυρέλου και Λαγκάδας, Μάρκου Κούνουπα, που είναι μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί διεκδίκησαν μαζί με τους κατοίκους της Χίου να μην μπει λουκέτο στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ.. 

Η κυρία Κυρίτση επισημαίνει ότι παρά τις πολιτικές παρεμβάσεις του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Χίου, του Δημάρχου Χίου, της βουλευτή Μαρίας Κομνηνάκα και της Λαϊκής Συσπείρωσης, η κυβέρνηση δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα με τον δεύτερο κύκλο συλλήψεων, παραπέμποντας σε δίκη και απολογία τους προέδρους των Κοινοτήτων και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. 

Μιλώντας  για αυταρχικές εξελίξεις η Περιφερειακή Σύμβουλος Αγλαΐα Κυρίτση και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Ζαφειρίου, ζητούν τη μη παραπομπή σε δίκη και την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, καθώς και να μην καταργηθούν τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ από κανένα χωριό των νησιών μας.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img