Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

«Η δεύτερη τετραετία είναι τετραετία αύξησης του εισοδήματος των πολιτών»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Του Προκόπη Τζιμή, Προέδρου της Ν.Ε. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας

Οι δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου ξεκινάνε από μηδενική βάση. Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας προφανώς και έχει αποτυπωθεί στις προηγούμενες εκλογές, αλλά θα πρέπει να επαναληφθεί στην κάλπη. Εμείς ζητάμε μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφενός μεν για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές, οι οποίες αναφέρονται στο πρόγραμμά μας και να συνεχιστούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που ξεκίνησαν την προηγούμενη τετραετία και αφετέρου για τις στιγμές που χρειάζεται να ληφθούν άμεσα κρίσιμες αποφάσεις για την περαιτέρω ισχυροποίηση της πατρίδας μας. 

Εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήμασταν πολύ σαφείς και συνεπείς. Είπαμε ότι πιστεύουμε στην ισχυρή κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα, η οποία περιβάλλεται από ανέμελους ανθρώπους, αλλά μία χώρα η οποία έχει πολύ υψηλές διακυβεύσεις και έχει πάρα πολλούς πάρα και πολύ μεγάλους κινδύνους. Για το λόγο αυτό, ειδικά σήμερα, που υπάρχει απέναντί μας,  μια πολύ ισχυρή τουρκική κυβέρνηση με τη σύνθεση και τη ρητορική, που όλοι γνωρίζουμε, αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια ισχυρή ελληνική κυβέρνηση, με γρήγορα αντανακλαστικά για να παίρνει αποφάσεις. Επομένως, όσο αυξάνεται η δύναμη που μας δίνει ο ελληνικός λαός,  τόσο μεγαλύτερη είναι η αίσθηση της ευθύνης, διότι μόνο εμείς θέλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κόμμα ιδεοληψίας και απελπισίας δεν επιθυμεί να ζητήσει, ακόμη και 100 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης από τους υποψήφιους και επόμενους βουλευτές του τη διευκρίνιση ώστε να αποτυπώνεται με καθαρό τρόπο ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, προφανώς, με 20 μονάδες πίσω είναι δύσκολο να φαντάζεται κανείς ότι είναι κόμμα εξουσίας, αλλά και το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα μπορούσε να παίξει αυτό το ρόλο αποποιείται πλήρως της ευθύνης και λέει «εγώ θέλω να είμαι στην αντιπολίτευση, δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο να διεκδικήσω τα πρωτεία της Κεντροαριστερής πολυκατοικίας». Επομένως, η κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος θέλει ένα κόμμα αυτοδύναμο, δεν αποτελεί απειλή ούτε για την κοινωνία, ούτε για τη Δημοκρατία. Αντίθετα, αποτελεί μια απολύτως θεμιτή επιλογή μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος. Σαφέστατα, βέβαια, καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι ανεξέλεγκτη καθώς ελέγχεται πλήρως από τους κοινοβουλευτικούς, δικαστικούς και άλλους πολιτικούς θεσμούς μιας συγκροτημένης και συντεταγμένης συνταγματικά χώρας.

Η Κυβέρνησή μας, κατά την προηγούμενη τετραετία, κάνοντας μια μεγάλη και επιτυχημένη προσπάθεια κατάφερε μετά από χρόνια συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας να αντιστρέψει την εικόνα της χώρας μειώνοντας μια σειρά από φόρους, προσελκύοντας πολλές και εμβληματικές επενδύσεις, θέτοντας τα θεμέλια μιας υγιούς ανάπτυξης.  Η δεύτερη τετραετία, είναι η τετραετία της αύξησης του εισοδήματος των πολιτών. Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία 2023-2027 αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και ισχυρή. Δεν υπερβαίνει σωρευτικά τα 9 δισ. ευρώ την τετραετία και περιλαμβάνει μέτρα ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν. Καταγράφει το όραμα και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για τα επόμενα χρόνια και αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Αναπτύσσεται, δε, σε πέντε κεφάλαια – την παραγωγική, την κοινωνική, την πράσινη και ψηφιακή, τη δίκαιη και την ισχυρή Ελλάδα – και έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο. Ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει:

  • Καλύτερες αμοιβές για όλους: Αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία (στα 1.500 ευρώ από 1.170 ευρώ). Αύξηση κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ εντός της τετραετίας. Αύξηση των επιδομάτων για παιδιά στους δημοσίους υπαλλήλους. Αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αναμόρφωση του μισθολογίου τους από 1/1/2024. Νέα αύξηση 3%-4% στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2024.
  • Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών. Σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση έως το τέλος της τετραετίας. Αύξηση του αφορολόγητου (από 1/1/2024) κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά. Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% μεσοσταθμικά από 1/1/2025. Μείωση κατά μία επιπλέον μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος: Ένταξη του 90% των δημοσίων υπηρεσιών του Κράτους στο gov.gr Πλήρη ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του Κράτους (υποθηκοφυλακείων, δικαιοσύνης, Πολεοδομιών, νοσοκομείων κ.ά.). Αξιολόγηση παντού και bonus παραγωγικότητας. Επιλογή διοικήσεων οργανισμών με επαγγελματικά κριτήρια.
  • Καλύτερη δημόσια υγεία για όλους. Αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους.   Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής, 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης. Δωρεάν Προσωπικός γιατρός και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες. Ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας. Δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα.
  • Καλύτερη δημόσια παιδεία για όλους. Διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου ως τις 17.30 και επέκταση διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα. 150 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027. Αύξηση των μισθών εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών με έμφαση στους νεοδιόριστους και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες. Ανέγερση φοιτητικών εστιών για τη στέγαση 8.500 φοιτητών μέσω ΣΔΙΤ.
  • Έμφαση στο  δημογραφικό και την οικογενειακή πολιτική: Αυξάνεται το επίδομα μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού. Διατίθενται 1,8 δισ. ευρώ σε 137.000 νέους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου». Αυξάνονται κατά 90.000 οι θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και φύλαξης νηπίων μέσω του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς». Συστήνονται 150 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
  • Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής: Αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των αναπηρικών επιδομάτων. Επέκταση  της υποστηριζόμενης απασχόλησης για όλα τα άτομα με αναπηρία – Προσωπικός Βοηθός. Πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Εφαρμογή του panic button, δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, Συμβουλευτικά Κέντρα Κακοποιημένων Γυναικών).
  • Επιτάχυνση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (λιγότερες από 500 μέρες) και εκκαθάριση εκκρεμών υποθέσεων.
  • Πολιτικές για μια ισχυρή Ελλάδα. Απόλυτη προτεραιότητα στη φύλαξη των Συνόρων –  Επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Η Ελλάδα αποκτά 24 αεροσκάφη Rafale, 3 (+1) φρεγάτες Belharra, αναβαθμίζει 83 αεροσκάφη F-16, προωθεί προγράμματα  για την  προμήθεια αεροσκαφών F-35, την αναβάθμιση F-16 Block 50 και την απόκτηση 3 νέων Corvette.

Με την εμπιστοσύνη των πολιτών, στις 26 Ιουνίου ξεκινάει μια νέα εποχή, με έναν μεγάλο στόχο: Να μην απογοητεύσουμε τις μεγάλες πλειοψηφίες των Ελλήνων, εκείνους που άντεξαν και υπέμειναν στα δύσκολα και μετά από χρόνια είδαν ότι υπάρχει ελπίδα. Διότι για τη Νέα Δημοκρατία, ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών, που δεν διακρίνονται σε μπλε, πράσινα ή κόκκινα. Δεν είναι η αντιπολίτευση. Δεν είναι ο κ. Τσιπρας ή ο κ. Ανδρουλάκης. Γι’ αυτό στις 25 Ιουνίου αφήνουμε οριστικά πίσω μας εκείνους που λένε «όχι σε όλα» και «ναι στο τίποτα» και προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά για τα αναγκαία άλματα στο κράτος, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην ψηφιοποίηση, στην ενεργειακή αυτονομία, στη θωράκιση των συνόρων, που θα μας φέρουν πιο κοντά σε μια ακόμη πιο ισχυρή και ευρωπαϊκή Ελλάδα.

spot_img

More articles

spot_img