Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ειρήνη Αγάλια διευθύντρια στο Μεταφορών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αιφνιδίασε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, αναθέτοντας σε μία Πλωμαρίτισσα, στέλεχος της Περιφέρειας, το τιμόνι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών και συγκεκριμένα στην Ειρήνη Αγάλια, απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε ήδη και η κ. Αγάλια αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα της καθήκοντα. Όσο για τη μέχρι τώρα διευθύντρια της υπηρεσίας, Ελένη Αμβαζά, μετακινήθηκε στην υπηρεσία Πολιτισμού της Περιφέρειας. 

Το σενάριο αλλαγής διεύθυνσης στην Υπηρεσία Μεταφορών είχε τεθεί στο τραπέζι από τον Δεκέμβριο, ωστόσο με το νέο έτος φάνηκε να απομακρύνεται, καθώς ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αστυρακάκης είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με τη διευθύντρια της υπηρεσίας και μάλιστα ο ίδιος φέρεται να εισηγήθηκε την παραμονή της στο συγκεκριμένο πόστο. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης φαίνεται, με δική του πρωτοβουλία, να κρίνει πως στην παρούσα συγκυρία καλύτερο για όλους θα είναι η μετακίνηση της διευθύντριας και η αντικατάστασή της από ένα υπηρεσιακό στέλεχος που δεν ανήκει στη συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς η κ. Αγάλια ήταν προϊσταμένη στον τομέα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας. Η νέα διευθύντρια Μεταφορών και Επικοινωνιών θα καθίσει από σήμερα στην “ηλεκτρική καρέκλα” καθώς υπάρχουν τεράστια προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού, αλλά και στις σχέσεις του προσωπικού μεταξύ τους με συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών. Μέχρι και οι δάσκαλοι οδήγησης έφτασαν στο αμήν προχωρώντας σε αποχή για πάνω από ένα μήνα από τις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος δικύκλου λόγω των ελλείψεων και των προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο εξέτασης, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν εδώ και χρόνια παρά τις επισημάνσεις τους.

Η κ. Αγάλια έχει σημαντική υπηρεσιακή εμπειρία καθώς ήταν το πρόσωπο που έστησε επί Περιφερειακής Αρχής, Χριστιάνας Καλογήρου, με τον νέο τότε νόμο την υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Περιφέρεια. Έχει υπηρετήσει και από άλλες θέσεις ευθύνης, από Τμηματάρχης στην υπηρεσία Βιομηχανίας, αναπληρώτρια διευθύντρια στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας φτάνοντας μέχρι Γενική Διευθύντρια στο Υγειονομικό πριν μετακινηθεί στην Κοινωνική Μέριμνα, μέσα από την οποία χειρίστηκε ιδιαίτερες περιπτώσεις πολιτών που αντιμετώπιζαν ζητήματα.

Χθες τα Νέα της Λέσβου απευθύνθηκαν στην νέα διευθύντρια Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση (καθώς δεν έχει ακόμα αναλάβει), σημειώνοντας: «Παρακαλώ να απευθυνθείτε στους πολιτικούς μου προϊσταμένους για επίσημες δηλώσεις. Εμείς τα υπηρεσιακά στελέχη είμαστε απλοί στρατιώτες στην κοινή προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών εξυπηρέτησης του κοινού. Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω θέση ευθύνης, θεωρώ ότι ο κάθε συνάδελφος από μία θέση ευθύνης προσφέρει για το κοινό καλό. Έχω αντιληφθεί τι με περιμένει. Μας περιμένει με όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους μου πολλή δουλειά στην υπηρεσία και θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη του κόσμου και της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας».

Η αλλαγή σκυτάλης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας με την τοποθέτηση της Ειρήνης Αγάλια ενισχύει το σενάριο συνέχισης λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ αν και αυτό θα είναι δύσκολο, δεδομένου πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού για να λειτουργήσει η υπηρεσία Μεταφορών και ενδεχόμενη κατάργηση γραμμής ελέγχου του δημόσιου ΚΤΕΟ για τα ΙΧ και όχι φυσικά για τα φορτηγά, θα μπορούσε να αποτελέσει τον από μηχανής θεό μιας προσωρινής λύσης και γι’ αυτό ήδη από τον προηγούμενο χρόνο το σενάριο έχει πέσει ως εισήγηση στο τραπέζι του Περιφερειάρχη, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. 

 

spot_img

More articles

spot_img