Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Η Ένωση Συντακτών για το Δήμο Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Για αποκλεισμό από τις ενημερώσεις συγκεκριμένου Μέσου Ενημέρωσης και ειδικότερα της ιστοσελίδας και ραδιοσταθμού “στο νησί” καταγγέλλει το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ) επεκτείνοντας ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία ωστόσο στην παρούσα ανακοίνωση δεν κατονομάζει.

Αφορμή για την προ ολίγου  παρέμβαση της ΕΣΗΕΠΗΝ αποτέλεσε περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο το οποίο αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενώσεως Συντακτών έχει ως ακολούθως:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών καταγγέλλει την πρακτική που ακολουθεί ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και αφορά στην επιλεκτική διαδικασία ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος (άγνωστο για ποιους λόγους) έχει αποφασίσει των αποκλεισμό συγκεκριμένων ΜΜΕ της Λέσβου από δημόσιες ενημερώσεις, τις οποίες στα πλαίσια της διαφάνειας είναι υποχρεωμένος να κάνει χωρίς εξαιρέσεις.

Κατ’ επανάληψη, όλο το προηγούμενο διάστημα, και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, επιλέγει να μην προσκαλεί συγκεκριμένο ΜΜΕ της Λέσβου (ηλεκτρονική εφημερίδα και Ρ/Σ «Στο Νησί») στις ενημερώσεις – συνεντεύξεις τύπου, τις οποίες παραχωρεί. Συχνά δε, ο αποκλεισμός αφορά και σε άλλα τοπικά μέσα και όχι μόνο, περιορίζοντας έτσι δραστικά το κοινό των δημοτών, που υποχρεούται, ως εκ του θεσμικού του ρόλου, να ενημερώνει. Κι όχι μόνο για την προσωπική του δράση, αλλά και για το σύνολο των ενεργειών – πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής, της οποίας είναι επικεφαλής.

Το πλέον πρόσφατο περιστατικό  αυτή της απαράδεκτης πρακτικής, ήταν το συμβάν που σημειώθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη.

Συνεργάτης του κ. Δημάρχου, ζήτησε από το συνάδελφο και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Θράσο Αβραάμ, που εκπροσωπούσε το μέσο στο οποίο εργάζεται, να αποχωρήσει (αν κι είχε προσκληθεί απ’ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) προκειμένου να πραγματοποιήσει δηλώσεις στους υπόλοιπους δημοσιογράφους ο κ. Στρατής Κύτελης.

Το Διοικητικό καταγγέλλει αυτές τις συμπεριφορές ως απαράδεκτες, επικίνδυνες και εξόχως αντιδημοκρατικές. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείει συναδέλφους από την άσκηση του δημοσιογραφικού τους έργου. Ενημέρωση ala cart δεν νοείται σε δημοκρατίες.

Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Κύτελη να κατανοήσει τα αυτονόητα και να αλλάξει στάση και συμπεριφορά απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου συνολικά» σημειώνει η ΕΣΗΕΠΗΝ.

Προηγούμενο άρθρο100 θέσεις στο Λιμενικό
Επόμενο άρθρο5.700 ηλεκτρονικά αιτήματα!
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img