Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η «έξοδος» Χριστόφα η μόνη αλλαγή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τη σύνθεση της Περιφερειακής Αρχής για την τελευταία χρονιά της τρέχουσας θητείας ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, χωρίς να υπάρχουν εκπλήξεις σε αυτή, καθώς όλοι και όλες οι Αντιπεριφερειάρχες διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους, πλην του Παναγιώτη Χριστόφα. Η αποχώρηση του μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και ΕΣΠΑ, όμως, είχε ήδη προαναγγελθεί από τον ίδιο και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε, όπου ανέφερε πως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη πως δεν επιθυμούσε να ανανεώσει τη θητεία του, καθώς μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα εστιάσει στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μυτιλήνης, παραμένοντας ωστόσο Περιφερειακός Σύμβουλος.

Από τα ως τώρα δεδομένα, δεν προκύπτει νέο πρόσωπο σε θέση Αντιπεριφερειάρχη, αν και θυμίζουμε πως πρόσφατα υπήρξε το σενάριο της ανάληψης σχετικών καθηκόντων από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Στρατή Κυρατζή, ο οποίος όμως έχοντας «κλείσει» για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Σταμάτη Μαλέλη, δεν αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας του κ. Μουτζούρη. Αντίστοιχα, η εξομάλυνση των σχέσεων του Περιφερειάρχη με τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρώην Έπαρχο Λήμνου, Άγγελο Βλάττα, έδωσε εύλογα τροφή σε σενάρια για ενδεχόμενη αναβάθμισή του σε Αντιπεριφερειάρχη, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη. 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως από τη σχετική ανακοίνωση προκύπτει, πως οι αρμοδιότητες του κ. Χριστόφα δεν μεταβιβάζονται σε άλλον Αντιπεριφερειάρχη, αλλά κατά πως φαίνεται τις επωμίζεται ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, έως και το τέλος της τρέχουσας θητείας και φυσικά εκτός άλλου απροόπτου ή αλλαγής σχεδίων στο άμεσο μέλλον.

Οι Αντιπεριφερειάρχες

Από την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη προκύπτει η παρακάτω σύνθεση της Περιφερειακής Αρχής:

  • Πανάγος Κουφέλος, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου, στον οποίο ανατίθεται συμπληρωματικά ο πρωτογενής τομέας.
  • Παντελής Βρουλής, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Νομού Χίου, στον οποίο ανατίθενται συμπληρωματικά οι τομείς Διοικητικού, Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χίου και Υγείας.
  • Βασίλης Πανουράκης, χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου, στον οποίο ανατίθενται συμπληρωματικά οι τομείς Διοικητικού, Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων της ΠΕ Σάμου.
  • Αναστασία Αντωνέλλη, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού.
  • Στέλιος Καμπούρης, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης.
  • Δημήτρης Κουρσουμπάς, Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης, Αθλητισμού και Συγκοινωνιών ΠΕ Λέσβου.
  • Παντελής Μπουρνιάς, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, χωρικού σχεδιασμού και απόδημου Ελληνισμού.
  • Νίκος Νύκτας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Κοινωνικής Μέριμνας.
  • Σουλτάνα Ανδρεάδου, Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα ανάδειξης και προώθηση προϊόντων Β. Αιγαίου.
  • Λεωνίδας Αθηνάδης, Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και Συγκοινωνιών ΠΕ Χίου και Σάμου στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και Σάμου.

Η θητεία των παραπάνω Αντιπεριφερειαρχών αρχίζει από την 1η Νοεμβρίου του 2022 και θα διαρκέσει έως τη λήξη της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, ενώ μετά το τέλος Οκτωβρίου, όπως σημειώσαμε, θα παραμείνει κενή μια θέση Αντιπεριφερειάρχη.

spot_img

More articles

spot_img