Η Γιώτα Νέγκα σε ένα ξεχωριστό λαϊκό ταξίδι στον «Οινοφόρο»

Το Κτήμα Οινοφόρος  υποδέχεται την σπουδαία  λαϊκή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα , σε ένα ξεχωριστό μελωδικό ταξίδι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 11:00 το βράδυ.

Η Γιώτα Νέγκα έχει βάλει τη σφραγίδα της σαν μια από τις πιο σημαντικές λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού. «Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις…», είναι ο τίτλος του έκτου προσωπικού της  άλμπουμ, που βάζει στη φαρέτρα της Γιώτας ακόμη περισσότερα τραγούδια.

Στο νέο αυτό κύκλο live, η Γιώτα μας παρουσιάζει, με τις επιλογές τραγουδιών που έχει κάνει, πώς έφτασε ως εδώ, τι πραγματικά ονειρευόταν όταν ξεκίνησε να τραγουδά και πόσα από αυτά υλοποιήθηκαν. «Ξεκίνησα να αγαπώ και να μελετώ τα λαϊκά τραγούδια που άκουγα από μικρή. Ονειρευόμουν να τα τραγουδώ. Τα κατάφερα. Ονειρευόμουν να μου χαρίσουν οι δημιουργοί τα δικά μου τραγούδια. Τα κατάφερα. Όλα ξεκίνησαν όταν συνάντησα τον Π. Καλαντζόπουλο, το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε με τον Β. Κορακάκη, τον Κ. Λειβαδά και τον Θ. Γκόνη, τον Θ. Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου και μέσα από πολλές συνεργασίες με σπουδαίους κι αγαπημένους ανθρώπους του τραγουδιού έρχομαι σήμερα να πω με βεβαιότητα ότι αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις. Λόγια και μελωδίες του νέου δίσκου μου χάρισαν ο Ν. Μωραΐτης και ο Ν. Μερτζάνος», λέει η ίδια.

Στη live εμφάνισή της στον «Οινοφόρο»  θα ακούσουμε και θα σιγοτραγουδήσουμε τραγούδια που πρωτοακούσαμε και αγαπήσαμε από την Γιώτα Νέγκα, «με τα μάτια κλειστά», «δίκιο», «έχω άνθρωπο», «δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι», τραγούδια από την νέα δισκογραφική δουλειά της όπως το «βρες μου έναν άλλον», «διάρκεια μιας ζωής», «πανοπλία», αλλά και παλιά λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε  ξανά μέσα από την μοναδική ερμηνεία της.

Στο να τα καταφέρει, στο μουσικό ταξίδι που ξεκινά η Γιώτα Νέγκα, σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνεργάτες- συνεπιβάτες της:

  • ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, ΛΑΟΥΤΟ
  • ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΙΘΑΡΕΣ
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: ΠΙΑΝΟ-ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: ΗΧΟΛΗΨΙΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: STRAYMUSIC