Ξεκίνησε κανονικά η σεζόν.
Πάω, έρχομαι. Το νησί είναι στα καλύτερά του!
Ομορφιά καλοκαιρινή, όλα τα λεφτά.
Οι φίλοι μαζεύονται για διακοπές σιγά–σιγά, γεμίζουν οι αυλές με ουζάκια και μεζεδάκια σπιτικά.
Η σαρδέλα και τα ξερά κουκιά με ρίγανη και λάδι έχουν την τιμητική τους.
–Τα παραθαλάσσια μαγαζιά στα φόρτε τους.
–Το νησί μας.
–Το νησάκι μας.
–Η πόλη μας.
–Τα χωριά μας.
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.
Απολαύστε το!
Πριν λίγες μέρες…
Είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Λώριετ μια ομάδα καθηγητών πανεπιστημίου από την Αμερική. Ήρθαν για το προσφυγικό. Αλλά εμείς καταφέραμε να τους δείξουμε την πόλη, το νησί, τα μυτιληνιά πρωινά μας, τα σφουγγάτα μας, τα υπέροχα κρασιά μας – μπορούμε να το πούμε και αυτό πλέον – και τα εξαιρετικά ούζα μας.
Μείνανε κατενθουσιασμένοι.
Εξεπλάγησαν.
Έγραψαν τα καλύτερα.
Γιατί το νησί και η ιστορία του, η κουλτούρα και η γεύση του διατηρούνται αυθεντικά και μοναδικά.
Μόνο που τα απολαμβάνουμε μόνο εμείς οι ντόπιοι.
Οι νέες διοικήσεις του νησιού ας λάβουν τα μέτρα τους.
Θα τους δώσουμε λίγο χρόνο να καταλάβουν προς τα πού πρέπει να κινηθούν.
Το τουριστικό προϊόν μας είναι brand name αυθεντικότητας.
Έχουν τη διάθεση;
Θα ασχοληθούν;
Γιατί τα πανηγύρια που κάνουμε υπό μορφή φεστιβάλ και όχι μόνο κάποτε θα πρέπει να σταματήσουν γιατί δεν αποτελούν διαφήμιση για το νησί.
Έκθεση ζωγραφικής στο Λώριετ
Από 30 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε πίνακες νέων ζωγράφων από την Αθήνα. Την έκθεση επιμελείται η γκαλερίστα κυρία Καρτέρη. Έτσι όσοι από εσάς επιθυμείτε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί με τους πίνακες και μια ξενάγηση στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, που αποτελεί κόσμημα για το νησί. Μια μπίρα στην πισίνα ή ένας ωραίος καφές προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Ένα γαλλικό τυρί στο τραπέζι σας
Αγοράστε ένα καμαμπέρ, κόψτε το στη μέση οριζοντίως και γεμίστε το με κόκκινα φρούτα εποχής ή μαρμελάδα. Το καλύτερο ταίριασμα είναι βατόμουρα, μούρα, φράουλες ή οι μαρμελάδες τους. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα.
Τοποθετήστε το για1-2 λεπτά στο micro ή για δέκα λεπτά σε ζεστό φούρνο και μόλις μαλακώσει το τυρί, χωρίς να χάσει το σχήμα του, τοποθετήστε το σε πιατέλα και σερβίρετέ το με κριτσανιστή μπαγκέτα.
Φιογκάκια με μυτιληνιά φρεσκοπαστωμένη λακέρδα
Υλικά
- 150 γρ. ζυμαρικό φιογκάκια
- 100 γρ. φρέσκο-παστωμένη λακέρδα κομμένη σε κύβους
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. πιπεριά Φλωρίνης και πράσινη, κομμένες σε κύβους
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Ρίχνουμε τη λακέρδα και μόλις ζεσταθεί ελαφρά προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να δέσουν με τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.