Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Η καρδιά του καλοκαιριού χτυπά απόψε στην Ερμού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Πυρετός προετοιμασιών από τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και σήμερα, για την αποψινή Λευκή Νύχτα και την προσπάθεια απόδοσης διαφορετικών χρωμάτων στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης για τη δημιουργία γιορτινού κλίματος και την προσέλκυση καταναλωτών από τη Μυτιλήνη αλλά και όλη τη Λέσβο στην αγορά, καθώς επίσης και την ικανοποίηση των επισκεπτών αυτής της περιόδου που θα δουν ένα διαφορετικό κλίμα στην οδό Ερμού.

Με banner αναρτημένα ενημερώνουν για την αποψινή γιορτή

Από το απόγευμα

Από το απόγευμα σήμερα με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, στις 18:00, το κέντρο της Μυτιλήνης μπαίνει σε γιορτινούς ρυθμούς με djs που θα παίζουν μουσική και παραγωγούς και επιχειρήσεις που θα προβάλουν κατά μήκος τα προϊόντα τους και θα κερνούν τους διερχόμενους καταναλωτές. Το τρίγωνο μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εκδηλώσεις είναι η Ερμού με την οδό Καβέτσου και την Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννη Μουτζούρη, DJs θα υπάρχουν και κατά μήκος της Ερμού, ενώ η συναυλία των Εφάπαξ θα δοθεί στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας.

Και ο Σύλλογος της Επάνω Σκάλας θα συμμετάσχει στη Λευκή Νύχτα με έκθεση φωτογραφίας που θα επιμεληθεί ο Μάκης Βενετας με φωτογραφίες της Παλιάς Αγοράς.

Αρωγός στην προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης εκτός από το Επιμελητήριο Λέσβου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Ασπίδα, ενώ η λειτουργία των καταστημάτων παρατείνεται για δύο ώρες, δηλαδή από τις 21:00 στις 23:00 το βράδυ για σήμερα Τρίτη και οι καταστηματάρχες – καθώς η αγορά θα καταγράψει κοσμοσυρροή το απόγευμα και το βράδυ – καλούνται να εκμεταλλευτούν την παρουσία του κόσμου αναρτώντας πινακίδες με τις καλύτερες εκπτώσεις τους στις βιτρίνες, ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές μέσα στα μαγαζιά και να δουν τον τζίρο τους να βελτιώνεται.

Χθες το απόγευμα με την αγορά κλειστή συνεργείο του Δήμου υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου Δήμητρας Αλεξανδρή καθάρισε την αγορά, ενώ είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με τις σκούπες ανά χείρας ο ίδιος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, συνεπικουρούμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο και καταστηματάρχη της αγοράς Δημήτρη Βασιλακάκη, που ανέλαβαν μόνοι τους και καθάρισαν το χώρο μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας όπου θα δώσουν τη συναυλία οι Εφάπαξ, καθώς και κατά μήκος της Ερμού. 

Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης «έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία και το μόνο πλέον που απομένει είναι να ξεκινήσει η αυριανή μέρα (σ.σ. σήμερα Τρίτη) ώστε να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκλησή μας για τη Λευκή Νύχτα που θα έχει κατά μήκος της Ερμού και κεράσματα και μουσική από DJs και ζωντανά φυσικά τη συναυλία από το συγκρότημα Εφάπαξ. Ταυτόχρονα οι συνάδελφοι καταστηματάρχες θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να βελτιώσουν τις τιμές των προϊόντων τους προς όφελος των καταναλωτών και ελπίζουμε αυτό να το εκμεταλλευτεί ο κόσμος, να κατέβει στην αγορά, να κάνουν τα ψώνια τους, να δοκιμάσουν τα κεράσματα, να ακούσουν τις μουσικές και αυτό για εμάς θα είναι μία μεγάλη ηθική ικανοποίηση, ώστε να συνεχίσουμε με ανάλογες δραστηριότητες και στο μέλλον».

Μέχρι και αποσμητικά στα φρεάτια έβαλαν

Προέβλεψαν και τις λεπτομέρειες

Είναι τέτοια η οργάνωση της αποψινής βραδιάς που προβλέφθηκε ακόμα και η τοποθέτηση αποσμητικών μέσα στα φρεάτια κατά μήκος της οδού Ερμού, ώστε να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο το χρόνιο πρόβλημα της δυσοσμίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.  Όπως είπε ο κ. Μουτζούρης «καταφέραμε για πρώτη φορά με την συνδρομή της ΔΕΥΑΛ να εξαλείψουμε τις οσμές που αναδύονται εντονότερα το καλοκαίρι από τις σχάρες των φρεατίων και αυτό καθώς τοποθετήθηκαν ειδικά αποσμητικά και καθαρίστηκαν προηγουμένως τα φρεάτια. Βλέπετε ότι η δουλειά που έχουμε κάνει είναι προσεγμένη στη λεπτομέρεια, έχουμε προβλέψει τα πάντα και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Γιώργο Φλώρο και τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης για την συνεργασία και την ανταπόκρισή τους στα αιτήματα που τους θέσαμε».

Τα υπόλοιπα απόψε μετά το απογευματινό άνοιγμα των καταστημάτων στην Ερμού της Μυτιλήνης για την οποία εκτιμάται πως γύρω στις 8:00 το βράδυ θα γίνεται το αδιαχώρητο!


Αντίθετο το Εργατικό Κέντρο 

Την ίδια ώρα αντίθετο στη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας δηλώνει το Εργατικό Κέντρο διά της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι «μετά από πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, σειρά παίρνει στις 9 Αυγούστου και η αγορά της Μυτιλήνης για την διενέργεια του θεσμού της ‘’λευκής νύχτας’’. Θα παραταθεί δηλαδή το ωράριο ως τις 11 την νύχτα, εντός ενός δήθεν εορταστικού κλίματος για το οποίο μόνο οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα είναι λογικό να χαίρονται. ’’Εvents’’ σαν αυτά αποδεδειγμένα από άλλες περιπτώσεις δεν τονώνουν τις εισπράξεις των μικρομάγαζων, ενώ για τους εργαζομένους μόνο αρνητικές συνέπειες έχει η επέκταση του ωραρίου τους έστω και για μια νύχτα – όπως και με τις Κυριακές αυτές οι ‘’μόδες’’ έχουμε δει ότι επεκτείνονται. Να μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους δράσεις ξεκίνησαν με στόχο την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για να ευνοηθούν οι αλυσίδες», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας ότι «για τις συνθήκες εργασίας και το ύψος των αμοιβών μας δεν είναι οι γιορτές μιας νύχτας, αλλά η μαχητική διεκδίκηση για τα δικαιώματά μας για μια ζωή που μας αξίζει και όχι δουλειά-λάστιχο».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img