Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναζητεί εσωτερικούς εχθρούς»

Προσκλητήριο για αγωνιστική συμμετοχή στις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, τονίζοντας ότι ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς και η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος θα καταθέσουν στεφάνι στη 1:00 σήμερα το μεσημέρι στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου που θα ξεκινήσει στις 6:30 στην πλατεία Σαπφούς και θα συνεχιστεί με πορεία προς την προτομή του Μυρογιάννη.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την 48η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει τίτλο «να νικήσει η ζωή» και είναι προσαρμοσμένο στην έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας λόγω της πανδημίας. 

«Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και συνεχίζει: «Ο ξεσηκωμός των φοιτητών που στήριξε και αγκάλιασε ο λαός της Αθήνας στέλνει το μήνυμα ότι κανένα καθεστώς, όση βία και αν επιστρατεύσει, δεν είναι ανίκητο. Η 17η Νοεμβρίου υπενθυμίζει ότι ο δρόμος για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη χαράσσεται από τους μεγάλους αγώνες του λαού. Αγώνες κόντρα σε αυταρχικά καθεστώτα και τα κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματά τους.

Σήμερα ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ορίζεται κυρίαρχα από το καθήκον να νικήσει η ζωή! Να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει! Να θωρακίσουμε την κοινωνία από το τρομακτικό κύμα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος! Να βγούμε όρθιοι και νικητές!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την δημόσια υγεία και συνολικότερα την ασφάλεια της κοινωνίας. Δουλειά της είναι η προστασία των συμφερόντων των λίγων, των κλινικαρχών, του ΣΕΒ, των ιδιωτικών κολεγίων. Η βία και ο αυταρχισμός είναι το συμπλήρωμα μίας κυβερνητικής πολιτικής που είναι εχθρική προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει ξανά την ΕΥΠ σε μηχανισμό παρακολούθησης πολιτών, αναζητώντας «εσωτερικούς εχθρούς». Είναι πλέον φανερό ότι το «τελευταίο μίλι» του κ. Μητσοτάκη αποτελεί έναν ατελείωτο Γολγοθά. Η μόνη διέξοδος είναι να φύγει αυτή η αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση!

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας εμπνέει ενάντια στην μοιρολατρία, ενάντια στην αποδοχή της παρακμής. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμά του σε μία καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία», αναφέρει καταλήγοντας η κομματική οργάνωση Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.