Η «Λεσβιακή Παροικία» γιόρτασε την 8η Νοεμβρίου

Από την επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε η «Λεσβιακή Παροικία»

Η «Λεσβιακή Παροικία» γιόρτασε με τα μέλη και τους φίλους της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο «Α. Τρίτσης», το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, το πρωί, την επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Οθωμανικό ζυγό.

Με το αμφιθέατρο γεμάτο από συμπατριώτες και φίλους του νησιού, την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της «Λεσβιακής Παροικίας» Καίτη Μεσσηνέζη, που διάβασε ένα συγκινητικό κείμενο του Τάκη Χατζηαναγνώστου για την ημέρα της 8ης Νοεμβρίου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε ούτε τα γεγονότα, ούτε τους ανθρώπους.

Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου και ο βουλευτής  Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, οι οποίοι απηύθυναν θερμό χαιρετισμό προς τους παριστάμενους.

Ο  φιλόλογος καθηγητής, υποδιευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης Γιώργος Διγιδίκης, μίλησε για το ιστορικό της απελευθέρωσης των νησιών του Β.Α. Αιγαίου με παράλληλη προβολή σχετικών εικόνων.

Την εκδήλωση έκλεισε μουσικά η χορωδία του συλλόγου «Η Αναγέννηση» των  Μεσοτοπιτών Λέσβου, που με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων απέδωσαν μικρασιάτικα και τοπικά παραδοσιακά τραγούδια, ομορφαίνοντας την ωραία εκδήλωση που περιλάμβανε και ένα μικρό κέρασμα συνοδεία μυτιληνιού ούζου και κρασιού, προσφορά του Συλλόγου προς τους καλεσμένους.