Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η Λέσβος ενεργειακά αυτόνομη έως το 2030

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Η Λέσβος βρίσκεται ανάμεσα στα 30 ευρωπαϊκά νησιά που προτάθηκαν για την εξασφάλιση ενεργειακής αυτονομίας έως το 2030, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για νησιά που σκοπεύουν να γίνουν «ανανεώσιμα», δηλαδή να επιτύχουν την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών από 100% καθαρή ενέργεια έως το 2030.

Η πρόταση υποβλήθηκε τον Οκτώβριο σε συνεργασία των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες (ΔΕΗΑΝ), μετά την επίσημη ανακοίνωση του Επιτρόπου Ενέργειας, Kadri Simson τον Ιούνιο, στο ετήσιο φόρουμ της πρωτοβουλίας “Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά νησιά”, που πραγματοποιήθηκε στο νησί Σααρέμα της Εσθονίας. Με την καθοδήγηση της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας και τον εθνικό συντονιστή, το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), για τα επόμενα 3 χρόνια οι δύο Δήμοι του νησιού μας θα λάβουν τεχνική υποστήριξη στους τομείς της αύξησης της ενεργειακής απόδοσης, των μεταφορών, της θέρμανσης και ψύξης, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και της αποθήκευσης ενέργειας και παροχής υπηρεσιών ευελιξίας στο δίκτυο, με στόχο την ενεργειακή ανεξαρτησία της Λέσβου.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μονάδας παραγωγής βιοαερίου αποτελεί προτεραιότητα και ένα από τα έργα για τα οποία το νησί μας θα λάβει τεχνική υποστήριξη. Επιπλέον έργα αφορούν στην δημιουργία γεωθερμικής μονάδας, καθώς και στην κατασκευή μονάδας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Λέσβο, σημαντικά έργα τα οποία θα συμβάλουν στην συνολική ενεργειακή αυτονομία της Λέσβου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img