Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Λέσβος γεννά αθλητές!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Παραδοσιακά η Λέσβος αποτελεί ένα νησί-εκκολαπτήριο αθλητών, οι οποίοι κάνουν σπουδαία καριέρα πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις τόσο σε πανελλαδικούς και τοπικούς αγώνες όσο και στο εξωτερικό. Σχεδόν σε όλα τα αθλήματα κατά την διάρκεια των χρόνων οι Λέσβιοι αθλητές έχουν κερδίσει με το σπαθί τους και την αξία τους μετάλλια αλλά και επαίνους, τα οποία πολλές φορές συζητάει όλη η Ελλάδα. Σε όλη την προσπάθεια αυτή που γίνεται φυσικά μεγάλο ρόλο διαδραματίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι και τα σωματεία, που είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στους αθλητές. Στα πρώτα τους βήματα είναι εκεί, προσφέροντάς τους τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να γίνονται καθημερινά ακόμα καλύτεροι. 

Ωστόσο ένα μεγάλο κεφάλαιο ξεκινά από την προσπάθεια των ίδιων των αθλητών, οι οποίοι προπονούνται μέρα-νύχτα και συμμετέχοντας σε αγώνες πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις κάνοντας τη Μυτιλήνη και όλους εμάς περήφανους. Από μικρή κιόλας ηλικία πολλοί αθλητές του νησιού μας έχουν καταφέρει τόσα πολλά, μέσα από την καθημερινή εξάσκηση, την σκληρή δουλειά αλλά και την σωστή καθοδήγηση των προπονητών τους. Δύο από τους αθλητές που έχουν βγει από τα «σπλάχνα» της Μυτιλήνης, οι οποίοι έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις αλλά και μετάλλια στο άθλημα της κωπηλασίας είναι ο 12χρονος Άγγελος Καραγεωργίου και ο επίσης 12χρονος Γιώργος Κατσάκος. Είναι δύο παιδιά που από τόσο μικρή ηλικία έχουν πετύχει τόσα πολλά. Η αγάπη τους για το άθλημα της κωπηλασίας αλλά και η επιμονή τους να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι έχουν ως αποτέλεσμα την επιτυχία σε τοπικούς, αλλά και πανελλαδικούς αγώνες. 

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα στο Πανελλήνιο άθλημα κλειστής κωπηλασίας ο Άγγελος κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και ο Γιώργος την 4η θέση. Δεν μπορούμε φυσικά να παραλείψουμε την συμβολή τόσο του προπονητή των παιδιών, Αρίστου Βογιατζή, όσο και του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, Τάσου Μπαλή, οι οποίοι κάθε μέρα βρίσκονται δίπλα στους αθλητές και τους στηρίζουν σε κάθε τους βήμα. Η δουλειά που γίνεται από τους προπονητές και τους ανθρώπους των αθλητικών σωματείων και συλλόγων είναι πολύ σημαντική για την επιτυχημένη πορεία των αθλητών. Άλλωστε προπονητές και αθλητές αποτελούν μια ομάδα και μόνο όταν συνεργάζονται κι επικοινωνούν μεταξύ τους μπορούν να επιτύχουν τους κοινούς τους στόχους. 

«Στόχος είναι πάντα το καλύτερο», είναι ένα από τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν οι δύο Λέσβιοι αθλητές κωπηλασίας. Τα δύο παιδιά αγαπάνε πολύ την κωπηλασία και προπονούνται τακτικά ώστε να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. 

«Ό,τι έχουμε περάσει στους αγώνες το έχουμε περάσει μαζί» 

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, για τον ρυθμό των προπονήσεων και για την αγάπη του για το άθλημα της κωπηλασίας ο 12χρονος Άγγελος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω κάνει τρία διαφορετικά αθλήματα, όπου κάθε χρόνο άλλαζα. Για πρώτη φορά έμεινα σταθερός σε αυτό το άθλημα γιατί μου άρεσε πιο πολύ από όλα. Μου αρέσει πολύ η κωπηλασία, έχω κάνει και πολλούς φίλους μέσα από αυτό. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε στην Κατερίνη, περάσαμε πολύ ωραία. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε σε πανελλήνιο αγώνα και τρέχαμε ξεχωριστά. Γιατί προς το παρόν σε όσους αγώνες συμμετείχαμε είχαμε τρέξει όλοι μαζί σαν πλήρωμα. Γενικά όμως έχουμε πετύχει σαν πλήρωμα αρκετά. Έχουμε πάρει δύο χρυσά και ένα χάλκινο σε πανελλήνιο αγώνα. Και ό,τι έχουμε περάσει στους αγώνες το έχουμε περάσει μαζί». 

«Θα δουλεύω καθημερινά για να φτάσω ακόμα πιο ψηλά»

Από την δική του πλευρά ο 12χρονος Γιώργος μίλησε στην εφημερίδα μας για την αγάπη που έχει και εκείνος για την κωπηλασία: «Και εμένα μου αρέσει πολύ η κωπηλασία. Προπονούμαι καθημερινά εντατικά. Μου αρέσει τόσο αυτό το άθλημα σε σημείο που να θέλω να συμμετέχω και σε αγώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε πανελλαδικό επίπεδο έχω τρέξει μια φορά στην Κατερίνη, αλλά και σε πολλούς τοπικούς αγώνες. Έχουμε κερδίσει μετάλλιο με την ομάδα μας. Οι προπονήσεις είναι σκληρές γιατί έχουμε κάθε μέρα, αλλά εφόσον κάτι σου αρέσει δεν έχεις πρόβλημα να προπονείσαι καθημερινά. Θα συνεχίσω να δουλεύω καθημερινά για να φτάσω ακόμα πιο ψηλά».

Μιλώντας για τους προπονητές τους τα δύο παιδιά τόνισαν: «Παλιότερα προπονητής μας ήταν ο κ. Μαϊστρέλλης ο οποίος μας έχει συμβουλέψει πολύ, μας έχει βοηθήσει πολύ. Ήταν δίπλα μας σε όλους τους αγώνες και σε αυτούς που πήραμε μετάλλιο. Τον ενδιέφερε να εξελισσόμαστε συνεχώς. Και ο κ. Αρίστος Βογιατζής είναι πολύ καλός. Μας έχει συνοδεύσει σε όλους τους αγώνες που έχουμε πάρει μέρος. Στον πανελλήνιο αγώνα Καστοριάς και της Κατερίνης. Μας έχει συμβουλέψει και μας έχει καθοδηγήσει σωστά. Πολλές φορές μας έχει φτιάξει τις βάρκες μας που προπονούμαστε γιατί είχαν φθορές».

Ο πατέρας του Άγγελου, Στρατής Καραγεωργίου, επεσήμανε στην εφημερίδα μας: «Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Φαίνεται ότι το θέλουν πραγματικά αυτό που κάνουν και τους αρέσει πολύ. Και τα αποτελέσματα που έχουν φέρει μέχρι τώρα δείχνουν ότι έχουν όρεξη. Και θα φτάσουν ακόμα ψηλότερα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον όμιλο είναι ότι δεν έχουν καινούργια σκάφη. Πρέπει να μας βοηθήσουν και φορείς, όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος. Να μπουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, να πάρουν κάποια καινούργια σκάφη γιατί τα παιδιά όχι μόνο δεν τους βοηθάει όταν πηγαίνουν σε αγώνες και αντιμετωπίζουν άλλους ομίλους με καινούργια σκάφη, αλλά και κινδυνεύουν κιόλας γιατί υπάρχουν βάρκες που δεν είναι και τόσο ασφαλείς. Εμείς οι γονείς συνεισφέρουμε καθημερινά αλλά χρειαζόμαστε και βοήθεια και από παράγοντες του νησιού, όπως ο νέος Δήμαρχος που είναι και αθλητής, αλλά και από την Περιφέρεια. Να βοηθήσουν ώστε να πάρουμε κάποια καινούργια πράγματα. Και εμείς σαν γονείς και το συμβούλιο του ομίλου προσπαθούμε ώστε να γίνει κάτι καλύτερο».

spot_img

More articles

spot_img