Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Η Λέσβος στον χάρτη της κρουαζιέρας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στην 62η Γενική Συνέλευση της “MedCruise” – του μεγαλύτερου παγκοσμίως Οργανισμού Λιμανιών – που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα 23-27 Μαΐου, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσω του ειδικού συνεργάτη της για την Λέσβο, Ιωάννη Μπρα και της εταιρείας Five Senses Consulting, που ανέλαβαν πέρυσι την εκπόνηση master plan για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί μας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ειδικές συναντήσεις και παρουσιάστηκε ξανά η Λέσβος σαν προορισμός κρουαζιέρας με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μέσα από δομημένες παρουσιάσεις για κάθε κατηγορία εταιρειών κρουαζιέρας (Contemporary, Premium και Luxury), αναπτύχθηκαν οι σημαντικές δυνατότητες εκδρομών, καθώς πλέον είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες να έχουν πολλές επιλογές, κάτι που το νησί διαθέτει. 

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις εταιρείες “Costa Cruises”, “Holland America Line”, “Ponant Yacht Cruises”, “Grand Circle Cruise Line”, “Carnival UK (P&O Cruises & Cunard)”, “Princess Cruises”, “Silversea Cruises”, “Sea Dream Yacht Club”, “Four Seasons Yachts” και “Swan Hellenic Cruises”.

Η παρουσία στην “MedCruise” ήταν το τρίτο σημαντικό γεγονός που συμμετείχε η Λέσβος σαν προορισμός κρουαζιέρας φέτος, καθώς προηγήθηκε η συμμετοχή στο “Posidonia Cruise Forum”, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Απριλίου, αλλά και  στην μεγαλύτερη έκθεση και συνέδριο κρουαζιέρας παγκοσμίως, το “SeaTrade Cruise Global”, που πραγματοποιήθηκε στο “Fort Lauderdale” των ΗΠΑ το διάστημα 27 – 30 Μαρτίου. 

Η συμμετοχή του κ. Μπρα και στα δύο συνέδρια της “MedCruise”, ως ομιλητή στο πάνελ για την προσβάσιμη κρουαζιέρα αλλά και της “Seatrade Global” ως πρεσβευτή και ως συντονιστή τεσσάρων πάνελ, έδωσε την δυνατότητα να γίνουν συζητήσεις για την ευρύτερη περιοχή μας. 

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, «η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο νησί της Λέσβου είναι συνεχής και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η θετική συμμετοχή μας στα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου, όπου πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται συναντήσεις και συζητήσεις με όλες τις εταιρείες-στόχους. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί στις εταιρείες το βιβλίο εκδρομών του προορισμού Λέσβου (Lesvos Cruise Excursion Book), που θα ολοκληρώσει τον φάκελο που δίνουμε στις εταιρείες. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με σταθερά στρατηγικά βήματα μιλάει στα κέντρα αποφάσεων και  επαναφέρει την Λέσβο στον χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας», σημείωσε ο ίδιος. 

Τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα δώσει το παρών και στην Ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας, “Seatrade Europe”.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img