Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Η Λέσβος βάζει πλώρη για την… ιστιοπλοΐα!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, η μαρίνα Μυτιλήνης γεμίζει από περαστικούς που κάνουν την κυριακάτικη βόλτα τους απολαμβάνοντας τον ήλιο, καθώς και πολλά μικρά και μεγάλα σκάφη, να αρμενίζουν στην θάλασσα. Υπό την καθοδήγηση του προπονητή ιστιοπλοΐας, Νίκου Παρίντα, φίλοι της θάλασσας όλων των ηλικιών, δοκιμάζουν τις ικανότητές τους σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον και συγχρόνως απαιτητικό άθλημα. 

Συναντήσαμε τον κ. Παρίντα, ο οποίος μας μίλησε για την ιστιοπλοΐα, για το αυξανόμενο ενδιαφέρον προς αυτήν στη Λέσβο, ενώ μας έδειξε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στα μαθήματα: «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό άθλημα, με το οποίο έρχεσαι σε άμεση επαφή με την φύση, μέσω της θάλασσας, του ήλιου, αλλά και του αέρα. Συγχρόνως όμως, οφείλω να τονίσω πως είναι και ένα απαιτητικό άθλημα, αν σκεφτεί κανείς ότι συμμετέχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

Στην ερώτησή μας εάν υπάρχει ενδιαφέρον από τους κατοίκους του νησιού, ο ίδιος παραδέχτηκε πως παρότι το νησί δεν έχει μεγάλη ναυτική παράδοση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Λέσβιοι είναι περισσότερο «βουνίσιοι», υπάρχει εντεινόμενο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια: «Όλο και περισσότεροι γονείς στη Λέσβο δείχνουν να «ξεφοβούνται» και επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους στην ιστιοπλοΐα. Έτσι αυτή τη στιγμή τα μαθήματα παρακολουθούν παιδιά από 7 ετών αλλά και έφηβοι, ενώ υπάρχει ξεχωριστό τμήμα ενηλίκων. Εκτός από τμήματα αρχαρίων, λειτουργούν παράλληλα αγωνιστικά τμήματα, με τα οποία έχουμε συμμετάσχει σε αγώνες στη Χίο, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα». 

Η ειδική για το κρύο του χειμώνα στολή που φοράνε οι αθλητές

Τα μαθήματα

Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας, τα παιδιά έχοντας ολοκληρώσει το μάθημά τους, τακτοποιούν και αποθηκεύουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια του μαθήματος. Άραγε πώς είναι ένα μάθημα ιστιοπλοΐας;

«Με το που έρθουν τα παιδιά στο μάθημα, ετοιμάζουμε τα σκάφη μας, τα λεγόμενα «Optimist», τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για μικρές ηλικίες. Στη συνέχεια, φοράμε τις στολές μας, ειδικές για το κρύο του χειμώνα, και θα φορέσουμε το σωσίβιό μας για ασφάλεια. Ύστερα, μπαίνουμε στα σκάφη μας, και αρχίζει το μάθημα, κατά τη διάρκεια του οποίου με δικό μου φουσκωτό σκάφος βρίσκομαι πάντα δίπλα στα παιδιά», μάς είπε

Τα σκάφη «Optimist» ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, χρησιμοποιούνται την ώρα του μαθήματος με τους μικρούς αθλητές

Πρόσθεσε ακόμη, πως «για τις μεγαλύτερες ηλικίες, χρησιμοποιούμε άλλα σκάφη, τα λεγόμενα «Lezer», με τα οποία παίρνουμε μέρος στους αγώνες». 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή ενήλικες, μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Παρίντα κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Θα τον βρουν να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που ανακαλύπτουν τον συναρπαστικό κόσμο της ιστιοπλοΐας. 

- Advertisement -

More articles

spot_img