Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Η λιτανεία των Αγίων της Λέσβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με τη μεγάλη λιτανεία των ιερών λειψάνων και των εικόνων των Αγίων της Λέσβου από το ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης, όπου στις 7:00 το απόγευμα άρχισε ο Εσπερινός, προς τον Μητροπολιτικό ναό όπου θα τελεστεί αύριο το πρωί η Θεία Λειτουργία κορυφώνονται απόψε αυτή την ώρα οι εκδηλώσεις των  Mητροπόλεων Μυτιλήνης  και Μηθύμνης για την εβδομάδα των Αγίων της Λέσβου.

Δέηση μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης όπου βλέπουμε τον Μητροπολίτη Ιάκωβο πλαισιωμένο από τους ιερείς  και πίσω του ο Δήμαρχος κ. Κύτελης και οι επίσημοι.

Από την πομπή στην προκυμαία βλέπουμε τη μουσική του στρατού και τους ιερείς. 

 

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος και πίσω του ο στρατός με την εικόνα των Αγίων 

 

Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος στην πομπή της προκυμαίας και μπροστά του κρατώντας το ιερό Ευαγγέλιο ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μηθύμνης Αρχιμανδρίτης Νικόδημος 

Τη λιτανεία ακολούθησαν, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου, Ηλίας Βαζούρας εκπρόσωποι του  στρατού, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλων φορέων.

 

 

Η Ελληνική σημαία, η εικόνα των Αγίων της Λέσβου, λιβάνι και κεριά στο παλαιό Δημαρχείο.

Αύριο το πρωί οι μητροπολίτες Ιάκωβος και Χρυσόστομος θα λειτουργήσουν στο Μητροπολιτικό ναό Μυτιλήνης ανάμεσα στα λείψανα των Αγίων της Λέσβου ενώ στη μέση  θα  είναι τοποθετημένο το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου. Αργά το μεσημέρι της Κυριακής, τα λείψανα των Αγίων θα μεταφερθούν και πάλι στους ναούς και τα προσκυνήματα στα όρια των δύο μητροπόλεων του νησιού μας όπου ανήκουν.

Ιερείς των δύο μητροπόλεων της Λέσβου με τις εικόνες των Αγίων

Η πομπή των ιερέων με τα λείψανα και τις εικόνες των Αγίων στην κεφαλή της οποίας βρίσκεται ο ηγούμενος της μονής υψηλού Αρχιμανδρίτης Πρόχορος Ίσως το ισχυρότερο πρόσωπο της μητροπόλεως Μυτιλήνης σύμφωνα με ιερατικούς κύκλους.

 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΣοβαρό ατύχημα στο Κάτω Τρίτος
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 27-06-22
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img