Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Η ομάδα «ΣΥΝ-ΔΡΑΜΩ» δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη από μια ομάδα ενεργών πολιτών της Γέρας, κι έκτοτε συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Δύο νέοι άνθρωποι, η Μαρία Παπούκα και ο Δημήτρης Σίμος, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συνανθρώπων τους αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, και οραματιζόμενοι μια πραγματικότητα κοινωνικής προσφοράς, προχώρησαν στην δημιουργία της ανθρωπιστικής ομάδας «ΣΥΝ-ΔΡΑΜΩ»

Τα μέλη της ομάδας κάθε εβδομάδα μαγειρεύουν και προσφέρουν φαγητό σε άπορες οικογένειες και ανήμπορους ανθρώπους, ενώ δεν λείπουν και άλλες δράσεις, όπως η συγκέντρωση ρουχισμού ή και χρημάτων για πολυέξοδες νοσηλείες συμπολιτών μας. Επίσης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν σχολικά είδη σε μαθητές και μαθήτριες που τα είχαν ανάγκη.

Από την συγκέντρωση σχολικών και άλλων ειδών για τους μαθητές που έχουν ανάγκη

«Πολλοί συμπολίτες μας ζορίζονται αυτή την περίοδο που διανύουμε. Θέλαμε λοιπόν να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις», τονίζει η κ. Παπούκα. 

Πώς λειτουργεί λοιπόν η ομάδα; «Κάθε εβδομάδα, αποφασίζουμε τι γεύμα θα ετοιμάσουμε την Κυριακή, και μετά ανακοινώνουμε στο λογαριασμό μας στο facebook αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για την παρασκευή του γεύματος. Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει, είτε μπορεί να μας παράσχει κάποιο από αυτά τα υλικά, είτε να μας βοηθήσει στην κουζίνα. Η ομάδα λειτουργεί αποκλειστικά με συνεισφορές πολιτών, δεν έχει δηλαδή πόρους από αλλού. Είναι μια καθαρά κοινωνική ανθρωπιστική πρωτοβουλία», συνεχίζει η ίδια.

Βασική αρχή της ομάδας είναι αυτή ακριβώς η απουσία κάθε είδους εξάρτησης από κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα: Γι’ αυτό το λόγο στις δράσεις του «ΣΥΝ-ΔΡΑΜΩ» «μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή πολιτικής ταυτότητας. Μόνη προϋπόθεση αποτελεί η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η όρεξη για ανιδιοτελή συνεισφορά».

Η κ. Παπούκα επισημαίνει επίσης ότι «σημαντική για εμάς είναι και η διακριτικότητα της ομάδας. Δεν στοχεύουμε σε καμία περίπτωση στην αυτοπροβολή, καθώς όσοι βοηθούν εδώ παραμένουν ανώνυμοι, όπως επίσης και οι άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας. Ο σκοπός της πρωτοβουλίας είναι ανώτερος από κάθε είδους ανάδειξη κάποιου προσώπου».

Μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα «ζωής» της ομάδας, η ανταπόκριση από τον κόσμο υπήρξε «ανέλπιστα θετική» έως και «συγκινητική», σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας. Όσο για το απώτερο μέλλον, οι ιδέες και τα σχέδια είναι πολλά: «Έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μας, είναι όμως ακόμη νωρίς για να πούμε περισσότερα. Αυτό που θέλουμε είναι να βοηθήσουμε σε όσους πιο πολλούς τομείς μπορούμε τους συντοπίτες μας».

Όσοι ενδιαφέρονται να «βάλουν το λιθαράκι τους» σε αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην σελίδα «ΣΥΝ-ΔΡΑΜΩ» στο facebook, είτε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κ. Μαρία Παπούκα στο 6949804586 ή με τον κ. Δημήτρη Σίμο στο 6978684309.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img