Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Η ώρα της απολογίας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Ολοκληρώθηκαν χθες οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και σήμερα σειρά παίρνουν οι μάρτυρες υπεράσπισης

Από το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι συνεχίστηκε χθες η δίκη του εκπαιδευτικού σχολείου σε χωριό της Λέσβου, που κατηγορείται για ασελγείς χειρονομίες σε μαθήτριές του από το 2016 έως και το 2018, όταν η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας και ακολούθησε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η διαδικασία συνεχίστηκε μέσα σε ένα αρκετά φορτισμένο κλίμα, όπου και πάλι δεν έλειψαν οι εντάσεις, με γονείς και ενήλικες πλέον γυναίκες, που καταγγέλλουν τον κατηγορούμενο, να στέκονται ενώπιον του Δικαστηρίου και να καταθέτουν όλα όσα τα παιδιά τους μετέφεραν ή υποστηρίζουν πως έζησαν ανά περίπτωση, ολοκληρώνοντας έτσι τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Σήμερα, η διαδικασία συνεχίζεται και σειρά παίρνουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ μετά από αυτούς ακολουθεί και η ώρα της απολογίας του κατηγορουμένου.

Όπως πριν ένα μήνα περίπου, έτσι και χθες, γονείς κατέθεσαν με λεπτομέρειες στο Δικαστήριο όλα όσα τους μετέφεραν τα παιδιά τους για τις καταγγελλόμενες πράξεις του εκπαιδευτικού, με τους συνηγόρους υπεράσπισής του να στέκονται σε σημεία όπου εντόπισαν αντιφάσεις μεταξύ των όσων κατέθεταν εκείνη τη στιγμή οι μάρτυρες και όσα είχαν καταθέσει στους αστυνομικούς τα παιδιά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση και οι καταγγελίες διαδέχονταν η μία την άλλη, προσπαθώντας να αποδομήσουν το κατηγορητήριο. 

Σημαντικά σημεία στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, το ζήτημα των υπογραφών εκπαιδευτικών και γονέων, που συνέλεξε ο κατηγορούμενος, σε έγγραφο που διαβεβαίωνε πως δεν τέλεσε πράξεις για τις οποίες κατηγορείται προς υπεράσπιση της αθωότητάς του, με τους ενάγοντες να υποστηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς πως στήθηκε «βιομηχανία» συλλογής αυτών των υπογραφών, με συγγενείς, συναδέλφους και άλλους να βοηθάνε σε αυτό τον κατηγορούμενο, μεταξύ των οποίων φέρεται να ήταν και εκπαιδευτικός, που επίσης αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για αντίστοιχες πράξεις απέναντι σε ανήλικες μαθήτριες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης και στην αντίδραση, που καταγγέλλεται πως υπήρξε από τη Διευθύντρια του σχολείου, που εργαζόταν ο κατηγορούμενος εκπαιδευτικός. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν στο Δικαστήριο γονείς παιδιών, που καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα του φερόμενου ως δράστη, όταν ανέφεραν τα περιστατικά στη Διευθύντρια εκείνη τους είπε να μην πιστεύουν τα παιδιά τους και φέρεται πως προσπάθησε να αιτιολογήσει πράξεις και κινήσεις του εκπαιδευτικού, σε μια αντίδραση που οι καταγγέλλοντες αποδίδουν σε προσπάθεια συγκάλυψης των άσεμνων πράξεων του κατηγορουμένου.

«Δεχθήκαμε πόλεμο»

Αξίζει να σημειωθούν τα όσα υποστήριξε μητέρα μαθήτριας, που είναι μεταξύ των κοριτσιών που καταγγέλλουν τον κατηγορούμενο. Όπως ανέφερε η γυναίκα, την επόμενη σχολική χρονιά μετά τις καταγγελίες το παιδί της ήρθε αντιμέτωπο με τον ψυχολογικό πόλεμο που φέρεται πως της ασκούσε εκπαιδευτικός με συγγενική σχέση με τον κατηγορούμενο, που έφτασε σε σημείο να της προκαλέσει κρίση πανικού και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή για να συνέλθει. 

Η ίδια μητέρα κατήγγειλε επίσης πως εστάλησαν στο σπίτι της ανώνυμες απειλητικές επιστολές, ενώ όντας ιατρός η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με δεκάδες ανώνυμες καταγγελίες, αλλά και μία επώνυμη που φαίνεται πως κατέπεσε, όταν την κάλεσε για εξηγήσεις ο Ιατρικός Σύλλογος και η οποία προήλθε από ασθενή της, που εκ των υστέρων διαπίστωσε πως είναι μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις