Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Η ώρα του καρναβαλιού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η ώρα του καρναβαλιού για τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη αυτήν την ώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης συμμετοχής δημοτών και ομάδων με τη μεγάλη παρέλαση προς την προκυμαία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο ισχυρός νοτιάς δεν δημιουργεί και τόσο ιδανικές συνθήκες ειδικά στην πλατεία Σαπφούς η οποία ανέκαθεν επηρεάζεται από τους νότιους ανέμους. Ωστόσο οι πολίτες στο πρώτο καρναβάλι που γίνεται χωρίς μέτρα και συστάσεις για τον κορονοϊό μετά από 3 χρόνια συμμετέχουν με την καρδιά τους και αυτή η συμμετοχή είναι που δίνει την επιτυχία στη διοργάνωση η οποία θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία των Ονιράμα.

 

Καψόνι από το ΔΕΔΔΗΕ

Το καρναβάλι της Μυτιλήνης σημαδεύτηκε από τους ισχυρούς νότιους ανέμους καθώς η πλατεία Σαπφούς όπου ήταν και ο τερματισμός για τα καρναβαλικά σχήματα είναι και ένα σημείο που “το πιάνει” ιδιαίτερα o νοτιάς. Αυτό είχε ως συνέπεια να φύγει πολύς κόσμος πριν ξεκινήσουν ακόμα οι βραβεύσεις, ήταν όμως τόσο μεγάλη η κοσμοσυρροή στην πλατεία Σαπφούς που παρέμειναν πολλές εκατοντάδες πολίτες περιμένοντας τη συναυλία των Ονιράμα.

Ωστόσο η κακοτυχία του Μυτιληνιού καρναβαλιού δεν σταμάτησε μόνο στις καιρικές συνθήκες δεδομένου πώς όταν απονεμήθηκε το πέμπτο κατά σειρά βραβείο σε καρναβαλικό σχήμα μετρώντας αντίστροφα για να φτάσουν στην πρώτη θέση, δύο εκρήξεις τρόμαξαν τους πολίτες όταν «έσκασε» μετασχηματιστής στην πλατεία Αγίου Ευστρατίου λίγα μέτρα από την πλατεία Σαπφούς.  Αυτό είχε ως συνέπεια ένα γενικό μπλακ άουτ στην ευρύτερη περιοχή επηρεάζοντας και τις επιχειρήσεις εστίασης ενώ το καρναβάλι έμεινε μετέωρο καθώς θα μπορούσε να μεταδοθεί ούτε μουσική ούτε να ακουστούν οι βραβεύσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αμεσα έγινε κινητοποίηση από το Δήμο για να ενημερωθεί και να σπεύσει ο ΔΕΔΔΗΕ ωστε να σπεύσει συνεργείο του και να απομονώσει το σημείο της βλάβης. Την ίδια ώρα η εταιρία Ηχώ ΑΕ που είχε την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης κινήθηκε από τον Καρά Τεπέ με γεννήτρια καταφέρνοντας περίπου 60 λεπτά μετά να ζωντανέψει ξανά

το καρναβάλι με ρεύμα από τη γεννήτρια μέχρι που ήρθε κανονικά το ρεύμα από τη ΔΕΗ και συνεχίστηκε το καρναβάλι και η συναυλία των Ονιράμα. Ωστόσο προβλήματα ηλεκτροδότησης συνέχισαν να καταγράφονται σε άλλες περιοχές της Μυτιλήνης καθώς για παράδειγμα για ώρα έμεινε χωρίς ηλεκτρικό η περιοχή του Συνοικισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης ο οποίος συγκινημένος δεχόταν τα συγχαρητήρια για την επιτυχία του καρναβαλιού όπως και ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ευχαριστώντας την τοπική κοινωνία για το αγκάλιασμα της διοργάνωσης και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δίνοντας τα βραβεία ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε το σχήμα “οι μάπες” (σφουγγαρίστρες) που έλαβαν το πρώτο βραβείο.

spot_img

More articles