Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Η πομπή και η έπαρση της σημαίας στο κάστρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μία από τις μεγαλύτερες επετείους στην ιστορία της τιμά σήμερα η Λέσβος με τη συμπλήρωση 110 ετών από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τον ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη όταν κατέπλευσε με το θωρηκτό Αβέρωφ και άλλα πολεμικά πλοία και αποβιβάστηκε ο Ελληνικός στόλος αναγκάζοντας τους Τούρκους να παραδώσουν τη διοίκηση της πόλης στο Ελληνικό Κράτος με τον κόσμο εκείνης της εποχής να ξεχύνεται στους δρόμους και τους παράγοντες της πόλης να μεταφέρουν την Ελληνική σημαία στο κάστρο της Μυτιλήνης την οποία ανέβασαν στον ιστό  κατεβάζοντας την τουρκική ημισέληνο.

Με την έπαρση της σημαίας πριν από λίγο στο κάστρο της Μυτιλήνης ξεκίνησαν και σήμερα εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου. Με το άγημα του στρατού να προπορεύεται, η πομπή παρουσία των τοπικών εκπροσώπων υπό τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη ξεκίνησε από το παλαιό Δημαρχείο διασχίζοντας ολόκληρη την προκυμαία. Μπροστά στο ξενοδοχείο Blue Sea όπου βρίσκεται η προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη κατατέθηκε στεφάνι από το Δήμαρχο ενώ η πομπή συνέχισε για το κάστρο όπου έγινε η έπαρση της σημαίας.

Στις 10:30 είναι προγραμματισμένη η δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Μυτιλήνης ενώ στις 11:20 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Κιόσκι.

Στις 12:00 η μεγάλη παρέλαση στην προκυμαία της Μυτιλήνης στην οποία κατά τη φετινή επέτειο εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

 Στις 12:20 περίπου αναμένεται να γίνει η πτήση σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την πόλη μας που γιορτάζει τα ελευθέριά της.

 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img