Η σούβλα τι να έχει πάνω της;

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Εγώ έκανα Πάσχα με τον Θανάση στο εξοχικό στην Πέτρα, αλλά ήμασταν αυστηρά (όπως λένε και οι ειδικοί) δύο οικογένειες, εμείς 4 και η οικογένεια του Θανάση 18 άτομα (αυτός, η γυναίκα του, 2 γιους και δύο κόρες, δύο γαμπρούς και δύο νύφες, και 8 εγγόνια (από δύο). Ο Θεός μαζί μας και θα φανεί. Αλλά αυστηρά όμως μόνο δύο οικογένειες.

***  Σ’ αυτή την τρυφερή ηλικία που είμαι, πού να φανταστώ ότι θα ερχόταν εβδομάδα, που θα βάζαμε πλυντήριο περισσότερο για πιζάμες, παρά για ρούχα εξόδου!!!!!

*** Ακόμα αυξημένα τα κρούσματα ηλιθίων στις πλατείες της Αθήνας;

*** Ανεργία σου λέει ο άλλος… Δουλειές υπάρχουν φίλε. Τώρα εσύ αν θέλεις να σε πληρώνουν κι από πάνω, είναι δικό σου θέμα!!!!

*** Έχει και τα καλά του ο κορονοϊός εδώ που τα λέμε. Παλιά μόλις είχα πυρετό και βήχα ανησυχούσε μόνο η μάνα μου. Ενώ τώρα όλη η γειτονιά.

*** Χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και φέτος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δηλαδή, περνάς Πανεπιστήμιο αλλά όχι την τάξη (tragic)… κορυφαίο; Εμείς τότε, δίναμε εξετάσεις από πρώτη  Δημοτικού για 2α– για3η – για 4η – για 5η – για 6η,   εισαγωγικές μετά στο Γυμνάσιο και μετά  άλλες 6 χρονιές (από 2 φορές την χρονιά Φεβρουάριο – Ιούνιο), μέχρι να τελειώσουμε την δευτεροβάθμια. Και μετά άλλες εξετάσεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Ενώ σήμερα… μπερεκέτια. Άτιμη κοινωνία…

*** Και κάτι σχετικό με τον «διά βίου Γολγοθά μας». Είχε πει λοιπόν κάποτε ο Κίσινγκερ (υπουργός εξωτερικών ΗΠΑ): Χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία, για να παρουσιαστεί ένα γεγονός ως «τυχαίο»… ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;

*** Κακώς πήγε και έπαιξε ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ. Ας δήλωνε κώλυμα βρε αδερφέ. Μια εξυπηρέτηση να κάνει… μπορεί.