Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

«Ιατρική Απόβαση» στην Καλλονή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Καλλονής, υπό τον Αλέξανδρο Ροδίτη, να έχει κάνει μία άψογη προετοιμασία, εξασφαλίζοντας ακόμα και την δωρεάν διαμονή των φιλοξενούμενων στα ξενοδοχεία της περιοχής, ξεκίνησε για τρίτη χρονιά φέτος στην Κεντρική Λέσβο το Εθελοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Iατρική Απόβαση», που διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) και το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα και για τα επόμενα 5 διαδοχικά δεκαήμερα το Κέντρο Υγείας Καλλονής θα υποδεχθεί φοιτητές ιατρικής, οι οποίοι υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των ιατρών της μονάδας θα προβούν στις πρώτες τους ιατρικές πράξεις, θα αναπτύξουν τις κλινικές τους δεξιότητες και θα γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, παρέχοντας παράλληλα εθελοντική στήριξη και βοήθεια στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά τη θερινή περίοδο.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής κ. Ροδίτης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετέχουμε για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Ιατρική Απόβαση 2022», ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στοχεύει στην πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής σε συνδυασμό με τις θεωρητικές σπουδές τους, ώστε, προτού αναλάβουν θέσεις ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Με τον υπεύθυνο επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καλλονής, κ. Δούκα Ζεϊμπέκη, υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε τους πρώτους νέους επιστήμονες».

Ο κύριος Ροδίτης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις ξενοδοχειακές μονάδες «Malemi», «Aegeon Hotel» και «Πασιφάη» για την καθοριστικής σημασίας, όπως λέει, συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος, στηρίζοντας την προσπάθεια με την δωρεάν φιλοξενία των φοιτητών της Ιατρικής, προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα με πολλαπλή ωφέλεια για ιατρούς και ασθενείς.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img