Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ιδιαίτερη τιμή

Στα 73 του χρόνια σήμερα ο Κώστας Τσαρούχας  δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι είναι πια μύθος για τους σημερινούς δημοσιογράφους που μεγάλωσαν με τις έρευνες και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του. 

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο κ. Τσαρούχας είναι από τους καλούς φίλους της Λέσβου και έχει επισκεφθεί τον τόπο μας επανειλημμένα, κάνοντας το τάμα του στα Προσκυνήματα, ενώ συνδέεται και με πολυετή φιλία με τον Γιάννη Σινάνη τον οποίο σε κάθε επίσκεψή του συναντά στη Μυτιλήνη.

Για εμάς εδώ στα Νέα της Λέσβου ήταν ιδιαίτερα τιμητικό όταν στις 8:00 χθες το πρωί χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο κ. Τσαρούχας, ο οποίος διάβαζε την εφημερίδα μας πίνοντας τον καφέ του στο Μonkey, λίγο μετά την άφιξή του στην προκυμαία της Μυτιλήνης και βλέποντας το φύλλο μας, την ειδησεογραφία, τα ρεπορτάζ, την ανάλυση και τη σχολιογραφία, θέλησε να μας συγχαρεί για την έκδοσή μας, για τη σπουδαία δουλειά που, όπως είπε, κάνουμε ως επαρχιακή Εφημερίδα. 

Είναι πραγματικά ιδιαίτερη τιμή για εμάς, και αυτό αντανακλά και σε όλους εσάς τους αναγνώστες μας, να ακούμε αυτά τα θερμά λόγια, ειδικά από έναν δημοσιογράφο, όπως ο Κώστας Τσαρούχας, η πορεία του οποίου αποτελεί σημείο αναφοράς στην ερευνητική – αποκαλυπτική δημοσιογραφία για την Ελλάδα. Ένας επιστήμονας με μεγάλες σπουδές και με πλουσιότατο συγγραφικό έργο που επέλεξε να ακολουθήσει το δρόμο της δημοσιογραφίας, την οποία υπηρέτησε χωρίς συμβιβασμούς  και έγινε και εκεί μεγάλος, παρέμεινε όμως πάντα σεμνός γιατί η σεμνότητα πρέπει να χαρακτηρίζει το χώρο μας.

Να, λοιπόν, γιατί έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς εδώ στα Νέα της Λέσβου οι θετικές αυτές  κουβέντες για τη δουλειά μας στην ενημέρωση, ειδικά όταν προέρχονται από έναν δημοσιογράφο, πρώτα όμως άνθρωπο, όπως ο κ. Τσαρούχας