Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ιδιωτικό ΚΤΕΟ και στην Καλλονή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Η νέα μονάδα έχει χωροθετηθεί στην περιοχή προς διασταύρωση για Δάφια και θα ελέγχει και βαρέα οχήματα

Επεκτείνουν την δραστηριότητά τους οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού ΚΤΕΟ και συγκεκριμένα η οικογένεια Τρύπατζη, που λειτουργεί από το 2011 με υποδειγματικό τρόπο την επιχείρηση ΚΤΕΟ της Παγανής στη Μυτιλήνη, με στόχο να καλύψουν αυτή τη φορά όχι μόνο την περιοχή της Καλλονής όπου έχει χωροθετηθεί η νέα μονάδα, αλλά ολόκληρη τη Δυτική Λέσβο ώστε να μην απαιτείται η ανάγκη μετακίνησης επαγγελματικών και ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων καθώς και μοτοσικλετών στη Μυτιλήνη για να περάσουν από ΚΤΕΟ.  

Η σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να φέρει η νέα επένδυση είναι πως εκτός από τις γραμμές για τα ΙΧ, τα μικρά φορτηγά και τα δίκυκλα θα υπάρχει και γραμμή για τα βαρέα οχήματα και  ATV. 

Ουσιαστικά η νέα επένδυση για τη λειτουργία ιδιωτικού ΚΤΕΟ που θα γίνει στην έδρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου αναμένεται να αποτελέσει και μία εναλλακτική πρόταση έναντι του δημόσιου ΚΤΕΟ για τον τεχνικό έλεγχο των βαρέων οχημάτων, τα οποία μέχρι τώρα ελέγχονται μόνο από το ΚΤΕΟ της Περιφέρειας, καθώς τα δύο ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στην Παγανή και στον Καρά-Τεπέ δεν έχουν γραμμές για τα βαρέα οχήματα. Αυτό θα λειτουργήσει και βοηθητικά στο δημόσιο ΚΤΕΟ ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι έλεγχοι στα βαρέα οχήματα, καθώς μετά το επί σειρά ετών κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ για να πιστοποιηθεί, οι τεχνικοί έλεγχοι σε φορτηγά, λεωφορεία, μπετονιέρες, γερανούς και άλλα βαρέα οχήματα έχουν μείνει πίσω.

Η περιοχή στην οποία αναμένεται να ανεγερθεί το νέο ΚΤΕΟ

Πού θα λειτουργήσει 

Η κατασκευή του ιδιωτικού ΚΤΕΟ είναι μία επένδυση στην κεντρική Λέσβο που θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας στην Καλλονή, ενώ είναι χωροθετημένη στη διασταύρωση του δρόμου Καλλονής – Μήθυμνας με το δρόμο προς τα Δάφια. Πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο δεν θα υπάρχει όχληση από την κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένου πως βρίσκεται στις παρυφές της έδρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η οικογένεια Τρύπατζη έχει ήδη στη διάθεσή της το οικόπεδο και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά τις απαραίτητες εγκρίσεις της Πολεοδομίας για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είναι βιομηχανικού τύπου και θα ανεγερθούν σε μικρό διάστημα, όπως εκτιμάται, όπως επίσης και η εγκατάσταση του εξοπλισμού και η πιστοποίηση του ΚΤΕΟ για να ξεκινήσει τη λειτουργία του.  

Απαντώντας σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου ο υπεύθυνος της επιχείρησης Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Λέσβου Αφοί Τρύπατζη, Στέλιος Τρύπατζης είπε ότι «σε δύσκολους καιρούς για την τοπική οικονομία και όχι μόνο, εμείς προσπαθούμε να επενδύουμε στον τόπο μας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επιβραβεύσουμε τους πελάτες μας, που μας επιλέγουν σταθερά εκτός από τη Μυτιλήνη και από το Δήμο δυτικής Λέσβου. Σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε σε μία νέα επένδυση θέλοντας να φέρουμε το ΚΤΕΟ πιο κοντά στους δημότες του Δήμου Δυτικής Λέσβου για να μπορούν να εξυπηρετούνται πιο κοντά στον τόπο τους και να μην χρειάζεται να κατεβαίνουν στη Μυτιλήνη για να περάσουν ΚΤΕΟ τα οχήματά τους. Μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει ότι το έμπειρο προσωπικό μας με την άρτια οργάνωση της επιχείρησής μας παρέχει υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου, το κυριότερο όμως είναι ότι από εμάς βγαίνουν αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με απόλυτη ασφάλεια στο δρόμο. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν επεκτεινόμαστε και στην Καλλονή και ελπίζουμε ότι μέσα στο 2023 η μονάδα μας θα εγκαινιαστεί αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε καθυστερήσεις. Τονίζω πως η συγκεκριμένη μονάδα θα έχει και ξεχωριστή γραμμή για τα βαρέα οχήματα. Θα μπορούν δηλαδή να περνούν από εμάς και μεγάλα φορτηγά, βυτιοφόρα, λεωφορεία και κάθε άλλο μεγάλο επαγγελματικό όχημα που πρέπει να ελέγχεται», είπε καταλήγοντας ο υπεύθυνος του ιδιωτικού ΚΤΕΟ. 

 

spot_img

More articles

spot_img