Ιδού τα…μέτρα για τον κορονοϊό

 

Την ώρα που η Μυτιλήνη είναι μια περιοχή με αυξημένο κίνδυνο για τη μετάδοση του κορονοϊού όπως και ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  έχει δηλώσει δημόσια με 214 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε αλλοδαπούς και ανυπολόγιστο ακόμα πόσα άγνωστα κρούσματα  έχουμε σε μετανάστες που περιφέρονται ή φιλοξενούνται σε διαμερίσματα χωρίς να έχουν παρουσιαστεί ως τώρα στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, αυτή ήταν η εικόνα που προκαλεί το καινό αίσθημα σήμερα από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα έξω από σουπερ μάρκετ στον Καρά Τεπέ.

Εκατοντάδες μετανάστες κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο σχημάτιζαν μεγάλες ουρές για να προμηθευτούν προιόντα. Πρόκειται για αλλοδαπούς και των δυο πλευρών του Καρά Τεπέ με τους περισσότερους να προέρχονται απ το καμπ του Δήμου στο βιολογικό καθαρισμό.

Τα παραπάνω ενώ  ο κορονοϊός μαίνεται στους μετανάστες με κίνδυνο ο ιός να μεταδοθεί και στο καμπ του Δήμου.

Πληροφορηθείς ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης τα τεκταινόμενα ζήτησε να γίνουν “γρήγορα τεστ” και σε όλους τους αλλοδαπούς που φιλοξενούνται στο καμπ του Δήμου. Ο Υπουργός παρέμενε μέχρι νωρίς το βράδυ στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου απ όπου συντόνιζε ενώ δέχτηκε στο γραφείο του και  πληγέντες κατοίκους της Μόριας από τις τελευταίες φωτιές τους οποίους ενημέρωσε για τις αποζημιώσεις.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο των ΝΕΩΝ της ΛΕΣΒΟΥ που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.