Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ημέρα χαράς για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Γέμισε χθες το πρωί το Δημοτικό Θέατρο με φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην εκδήλωση ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε, μιας εκδήλωσης η οποία σηματοδοτεί και επίσημα την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών τους στη Μυτιλήνη. Οι φοιτητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και έλαβαν το πτυχίο τους από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, συμμετείχαν στην τελετή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετά χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, καθώς τόσο καιρό τόσο οι ορκωμοσίες του Ιουνίου όσο και του Δεκεμβρίου διεξάγονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον λόφο Ξενία. Μια συγκινητική ημέρα ήταν η χθεσινή για τους γονείς των φοιτητών που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα στην Μυτιλήνη, με σκοπό να ζήσουν από κοντά μια από τις σημαντικότερες στιγμές των παιδιών τους, εκείνης της αποφοίτησής τους από το Πανεπιστήμιο. Λουλούδια, κόρνες, χαμόγελα και ένα πολύ χαρμόσυνο κλίμα ήταν εκείνα τα στοιχεία που συνέθεσαν μια όμορφη τελετή χθες το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο. 

Γονείς και φίλοι των φοιτητών στην τελετή της αποφοίτησης χθες στο Δημοτικό Θέατρο

Η ορκωμοσία ξεκίνησε χθες ήδη από νωρίς το πρωί, με τους φοιτητές από όλη την Ελλάδα που σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να καταφθάνουν στο Δημοτικό Θέατρο. Μαζί τους και δίπλα τους καθ’ όλη την διάρκεια της τελετής συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι έζησαν γεμάτες με συγκίνηση και χαρά στιγμές. Η αρχή δόθηκε με το Τμήμα της Ωκεανογραφίας και του Περιβάλλοντος και στην συνέχεια, στις 12 και μισή το μεσημέρι, ακολούθησαν τα Τμήματα της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, της Κοινωνιολογίας, της Γεωγραφίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Κατά την διάρκεια της τελετής ορκίστηκαν τόσο οι φοιτητές του Προπτυχιακού όσο και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπου λειτουργούν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως στη Χίο. 

Στην τελετή της ορκωμοσίας το παρών έδωσαν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη, εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης του νησιού, ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τον λόγο πήραν και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και της Πρυτανικής Αρχής, οι οποίοι με την σειρά τους ευχήθηκαν τα καλύτερα σε όλους τους φοιτητές. Στην συνέχεια οι φοιτητές είπαν τον όρκο και ακολούθως έλαβαν το πτυχίο τους από τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Η τελετή έκλεισε με χειροκροτήματα και χαρμόσυνες ευχές, ενώ στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου είχε στηθεί ένα μίνι-πάρτι με τους ορκισθέντες να φωτογραφίζονται με χαμόγελα μαζί με φίλους και συγγενείς. Η φράση που ακουγόταν από το στόμα όλων χθες το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο, που σύμφωνα με πολλούς αντιπροσωπεύει το πέρασμα όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έρχονται στη Μυτιλήνη για να σπουδάσουν ήταν «Στην Μυτιλήνη κλαις δύο φορές. Μια όταν έρχεσαι και μια όταν φεύγεις».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img