Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ήρθαν τα πετζετέλ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Στην βάση τους, στο παλιό Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, βρίσκονται από χθες τα δύο πετζετέλ αεροσκάφη και το Κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ για την συνδρομή τους στην δασοπυρόσβεση κατά την αντιπυρική περίοδο, όπως είχαν γράψει τα “Ν.τ.Λ.” από την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από τον έλεγχο και την συντήρησή τους, τέθηκαν ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ ανάλογα με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (3 και 4) θα διενεργούν πτήσεις επιτήρησης πάνω από τις δασικές περιοχές καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. 

Από χθες ξεκίνησε και η έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό να συμβάλλει στην προληπτική οργάνωση, τον καλύτερο συντονισμό και την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων για την από κοινού αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Κύριος στόχος της έκδοσης του χάρτη είναι η ενημέρωση των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για τις περιοχές στις οποίες κατά το επόμενο 24ωρο είναι μεγάλη η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, ώστε να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και να αντιμετωπίσουν άμεσα και από κοινού τυχόν ενάρξεις δασικών πυρκαγιών. 

Την Κυριακή θα έρθει στο νησί μας και ο υπεύθυνος του πληρώματος για το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που θα εγκατασταθεί στο παλιό Αεροδρόμιο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Με 4μελές πλήρωμα, το ελικόπτερο τύπου Μ8 θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα αεροσκάφη στον τομέα αυτό, με χωρητικότητα νερού 5 τόνων, δύο θέσεις πιλότων και ενός ακόμη στελέχους. Μπορεί να πετάξει έως και 2 ώρες χωρίς ανεφοδιασμό καυσίμων, ακόμη και με ενισχυμένα μποφόρ, αιωρούμενο πάνω από τις φλόγες, σε ύψος 100 πόδια ή αλλιώς μόλις 30 μέτρα από τη γη, πριν από τις ρίψεις.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις