Κ. Φραγκόπουλος: «Δεν πρόκειται ν’ αναλάβω καμιά θέση»

  • Εκφράζει διαφωνία για τον τρόπο που επιλέχθηκε ο χώρος για το νέο ΚΥΤ

Ο πρώην Δήμαρχος Λουτρόπολης Θερμής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της δημοτικής αρχής, Κώστας Φραγκόπουλος, από τους παλιούς αυτοδιοικητικούς, συζητήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες καθώς αν και έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη δημοτική αρχή πριν ακόμη και από το ξεκίνημα της θητείας, υπήρξε έντονη φημολογία για «επανασύνδεση» και μάλιστα για επικείμενη ανάληψη θέσης ευθύνης με φόντο τη συζήτηση για το μεταναστευτικό. Μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» χθες ο Κώστας Φραγκόπουλος διέψευσε τις φήμες, τονίζοντας μάλιστα ότι μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής Κύτελη δεν πρόκειται ν’ αναλάβει καμιά θέση ευθύνης.
Σημειώνουμε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απείχε από την ψηφοφορία.
Ο πρώην Δήμαρχος Λουτρόπολης Θερμής ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει στάση ως προς το μεταναστευτικό και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα: «Παραμένω στην ίδια θέση εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν συμμετείχα σε καμιά ψηφοφορία σε καμιά από τις τέσσερις συνεδριάσεις που έχουν γίνει για το θέμα αυτό. Δεν ψήφισα ούτε στο «καμία νέα δομή», ούτε στο «καμιά δομή». Δεν πρόκειται να ψηφίσω ούτε το «ναι στη δομή» όχι γιατί δεν αναγνωρίζω ότι πρέπει να υπάρξει ένας χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης, αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση για τη θέση και οι μεθοδεύσεις και γι’ αυτό θα απέχω και απ’ αυτή την ψηφοφορία».

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το μεταναστευτικό ο κ. Φραγκόπουλος είπε: «Θεωρώ ότι η θέση θα πρέπει να αποφασισθεί από κοινού από τους τοπικούς φορείς, όχι μόνο από το Δήμο Μυτιλήνης, αλλά και από το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Περιφέρεια. Θα πρέπει να υπάρχει μια διαρκής επιτροπή που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει. Εγώ αναγνωρίζω ότι πρέπει να υπάρχει μια δομή γιατί αν και έχουν μειωθεί οι ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν απόλυτα τα θαλάσσια σύνορα. Θα έπρεπε να συζητηθούν κάποιες προϋποθέσεις, ν’ ακουστούν οι απόψεις των κατοίκων των χωριών».

Σημείωσε μάλιστα ότι η θέση που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση της νέας δομής είναι σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το σπίτι του και είναι το πιο κοντινό σπίτι στο χώρο που θα γίνει το νέο ΚΥΤ. «Ας βάλει ο καθένας τον εαυτό του στη θέση των κατοίκων της Κώμης και των Νέων Κυδωνιών. Είναι οι ίδιοι που καλούνται να σηκώσουν το βάρος μιας ακόμη οχλούσας δραστηριότητας μετά τον ΧΥΤΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη φημολογία που ακούγεται για επαναπροσέγγιση με τη Δημοτική αρχή και για πρόταση ν’ αναλάβει την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου, ο κ.Φραγκόπουλος είπε: «Το ξεκαθαρίζω. Μέχρι το τέλος της τετραετίας δεν πρόκειται ν’ αναλάβω καμιά θέση συνεργασίας με το συνδυασμό Κύτελη. Δεν είχα ζητήσει ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά μια θέση. Μου είχαν ανακοινώσει την ανάληψη θέσης και στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη. Με την τιμή και την αξιοπρέπειά μου δεν παίζω».