Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

«Και γνώριζε και έβλεπε»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Μεθοδεύσεις για να κερδίσει χρόνο η ιδιώτης βλέπουν πίσω από τη στάση του Δημάρχου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Σταματημό δεν έχουν οι βολές εναντίον του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση Αφεντέλι και αυτό καθώς μόλις μια μέρα μετά την σκληρή απάντηση της «Πρωτοβουλίας» για τις εξελίξεις, που διαβάσατε στο χθεσινό φύλλο των «ΝΕΩΝ της Λέσβου», θέση παίρνουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσούλα Ζωγράφου και Δημήτρης Βελούτσος με μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή. Σε αυτή κατηγορούν ευθέως τον Δήμαρχο ότι με τη στάση του – και τη σιωπηλή ανοχή των δημοτικών του συμβούλων – είχε σκοπό να κερδηθεί χρόνος υπέρ της ιδιοκτήτριας της έκτασης για να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να δείξουν έμπρακτα και τη δική τους συμπαράταξη στον αγώνα των κατοίκων της Ερεσού για να σωθεί η παραλία.

Η κοινή επιστολή των δύο δημοτικών συμβούλων, που απευθύνεται στους συμβούλους της πλειοψηφίας αναφέρει: 

«Εδώ και 5 σχεδόν μήνες εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένας τιτάνιος αγώνας στην Ερεσό για τη διάσωση της παραλίας Αφεντέλλη μεταξύ του συνόλου της κοινότητας και της  ιδιώτου που θέλει να οικοδομήσει πάνω στο κύμα. Οι πρώτοι έχουν την συμπαράσταση των απανταχού φίλων της Ερεσού και η δεύτερη τους τύπους, την απόφαση δηλαδή του Αρείου Πάγου του 2012. Μια απόφαση που αψηφά τους νόμους περί χάραξης των γραμμών του Αιγιαλού. Την ιστορία αυτή  τώρα πια την γνωρίζετε όλοι, δεν θα την επαναλάβω.

Ο δήμαρχος μη έχοντας την γενναιότητα να δηλώσει καθαρά και ξάστερα την επιλογή του να στηρίξει τη δόμηση της παραλίας, περιορίστηκε να σταθεί πίσω απ’ αυτούς του τύπους και πίσω από  δικαιολογίες του τύπου δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν θέλω παρανομίες, την ώρα που και γνώριζε και έβλεπε και τρόπους είχε να προχωρήσει χωρίς να παρανομεί. Όλη του η προσπάθεια όπως εκ των υστέρων φαίνεται καθαρά, ήταν να κερδηθεί χρόνος προς όφελος της ιδιώτου ώστε να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα.

Δύναμή του στέκεται η δική σας ομόθυμη, ομόφωνη, ομόψυχη στάση. Ούτε μια φωνή διαφορετική δεν έχει ακουστεί ως τώρα υπέρ του αγώνα που δίνουν οι Ερεσιώτες όλο αυτό το διάστημα.

Συνάδελφοι, η δημοκρατία, ακόμα και η αστική, είναι δημοκρατία όχι γιατί δεν κάνει λάθη, αλλά είναι δημοκρατία ακριβώς γιατί μπορεί να διορθώνει τα λάθη της. Από την πείρα μας γνωρίζουμε όμως, ότι σ’ αυτήν την αστική δημοκρατία, όταν το λάθος βαραίνει τον λαό χρειάζεται η κινητοποίηση του ίδιου του λαού προκειμένου να διορθωθεί.

Αυτό ακριβώς διαδραματίζεται εδώ και πέντε μήνες στην Ερεσό. Ο λαός διεκδικεί την διόρθωση ενός καταφανούς λάθους, όπως το έδειξαν και απέδειξαν νομικοί, μηχανικοί και οι άλλοι πανεπιστημιακοί  επιστήμονες. Το  συμβούλιο, ως θεσμικό όργανο το πλησιέστερο στις λαϊκές ανάγκες, οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έχουν δείξει την συμπαράστασή τους. Μένει κι εσείς να κάνετε το ίδιο. Αλλιώς, με γενναιότητα δηλώστε ότι διαλέγετε την άλλη πλευρά».

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ωστόσο, ότι από την πλευρά του κ. Βέρρου δεν υπάρχει προς το παρόν καμία απάντηση σε αυτές τις βαριές κατηγορίες περί μεθοδεύσεων, οι οποίες αναμφισβήτητα εγείρουν ερωτήματα και πλέον δεν ακούγονται μόνο από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

- Advertisement -

More articles

spot_img