Και του χρόνου… τέτοια μέρα!!!!!!

του Βασίλη Χατζηελευθερίου

*** Να ’μαστε πάλιιιι. Πέρασε κι η Λαμπροβδομάδααααα. Ελάτε τώρα σεμνά και ταπεινά, να σκύψουμε ξανά πάνω στην όμορφη και “δημιουργική” καθημερινότητά μαααααας.

*** Τέτοιο τσικνισμένο Λεκανοπέδιο (ψήνανε στα μπαλκόνια, στις ταράτσες, στους ακάλυπτους, στα ασανσέρ…), είχανε να δούνε στην Αθήνα από τότε που επί Γερμανών ψήνανε τις γάτες για να ζήσουν.

*** Επίσης τέτοια ευέλικτη Ανάσταση (αλλού αναστήνανε 9 μ.μ., αλλού 9.30, αλλού 8.30) δεν ξανάδανε τα ολόγλυκα χριστιανικά ορθόδοξα ματάκια μου!

*** Αλλά ο πιο ωραίος ήτανε αυτός, που με την νεκροφόρα ένα χιλιόμετρο πριν τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου, με 50 ευρώ έμπαινες στο φέρετρο και σε πέρναγε απ’ τα διόδια χωρίς χαρτιά κλπ. (η νεκροφόρα ήτανε για δύο φέρετρα). Μόλις πέρναγε προς Κόρινθο χίλια μέτρα απ’ τα διόδια, έπαιρνε άλλους προς Αθήνα με τον ίδιο τρόπο… άρχοντας ο τελεταρχούλης!!!!!!!!!

*** Όπως πάει σε λίγο θα γίνεται ΕΞΑΓΩΓΗ και όχι ΕΙΣΑΓΩΓΗ ναρκωτικών ουσιών, και μάλιστα σε καλή ποιότητα. Μηταράκη να ’σαι καλά, για την «ποιοτική» εκτίναξη της τοπικής οικονομίας, και την «άνθιση» του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, με αρκετές νέες θέσεις εργασίας…

*** Βρε, δεν βρίσκεται σερβιτόρος ή μπάρμαν (κοκτεηλάς κατά την νυχτοδίαιτη γλώσσα), για τα μαγαζιά που θέλουν να ανοίξουν για το Καλοκαίρι!!! Βρε μήπως τα νεοελληνόπουλα είναι τεμπελάκια; Μήπως δεν φταίνε οι αλλοδαποί που κάνουν «καζάντια» σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο, και φταίει η τεμπελοσκυλοσύνη  που διακρίνει κυρίως  τους νεοελληναράδες; Λέω μήπως; Ήρεμα ρωτάω.

*** Συνδυασμός Πάσχα με κορονοϊό = ….τέλειο. Σαν να λέμε δάκτυλο του χεριού βουτηγμένο στο μέλι, μετά στην άμμο και… 

*** Οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί χωρίς σύνορα, να δείξουν την «αφιλοκερδή» ανθρωπιστική τους ταυτότητα και διάθεση πηγαίνοντας στο Νεπάλ, που αυτό το κράτος των Ιμαλαΐων γονάτισε από την πανδημία.

*** Εν όψει της παγκόσμιας συνεύρεσης-συνύπαρξης (συνεδρίου) των ομοφυλόφιλων γυναικών στην Ερεσό που γίνεται κάθε χρόνο, σε συζήτηση μεταξύ τοπικής δημοσιογράφου και διοργανώτριας της συνεύρεσης, άκουσα και το  καταπληκτικό «μαργαριτάρι»: Μήπως αντί για πατρίδα της Σαπφούς την Ερεσό, θα πρέπει να την λέμε πλέον μητρίδα;…..Πόσο ελληνάρες πχιά;;;;;;;;; 

*** Σκέφτομαι τους φίλους του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο και τους νοιάζομαι. Τέταρτη χρονιά εκτός Ευρώπης; Ευτυχώς έμεινε η ομάδα τους στην μεγάλη κατηγορία…

*** Μήπως είναι κάποιος καλά, να μας πει πώς είναι;