Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας


Κατάμεστο από κόσμο ήταν χθες το απόγευμα το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την τελετή της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, των Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, των Προέδρων και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων.

Στην τελετή χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης, Ιάκωβος και Χρυσόστομος, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του Νομού μας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο πρώην Περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Άρης Ελευθερίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Άρης Χατζηκομνηνός και ο πρώην Δήμαρχος, Στρατής Πάλλης.

Από την τελετή της ορκωμοσίας των νέων αιρετών του Δήμου Μυτιλήνης

Μετά από την ορκωμοσία των νέων αιρετών και την υπογραφή των πρακτικών, τον λόγο πήρε ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος θέλησε κατ’ αρχήν να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συναδέλφους των αστυνομικών που έχασαν άδικα τις ζωές τους τις τελευταίες ημέρες. 

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφας μίλησε για το πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας που πρέπει να διακατέχει όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό συμβούλιο και στις Κοινότητες, με κοινό σκοπό την παραγωγή ουσιαστικού αποτελέσματος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. «Ξεκινώντας τη θητεία μας καθήκον μας είναι να ηγηθούμε πρωτίστως στην ευθύνη βήμα – βήμα, χωρίς να κλείνουμε  τα μάτια, να φεύγουμε πάντα τελευταίοι, έχοντας εξασφαλίσει πως όλα στο τέλος της ημέρας πήγαν όπως έπρεπε. Έφτασα εδώ, μπροστά σας,  με μία τέτοια οργανωτική αρχή, όταν εργάζομαι να ξεκινώ πρώτος και να φεύγω τελευταίος. Και με αυτή την αρχή θα συνεχίσω να εργάζομαι ακούραστα», δεσμεύτηκε χειροκροτούμενος από τους παρισταμένους.

Από την ομιλία του Π. Χριστόφα

Παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από τον πρώην Δήμαρχο, Στρ. Κύτελη, είπε ότι η διοίκηση έχει συνέχεια με αλλαγές, νέους σχεδιασμούς, πρόγραμμα και οργάνωση με βάση τις σημερινές ανάγκες των πολιτών. «Τιμούμε, ως οφείλουμε, την προηγούμενη Αρχή, αλλά και όλες αυτές που προηγήθηκαν, για ό,τι πρόσφεραν στους δημότες και συνεχίζουμε ενεργά και προσεκτικά να χτίζουμε με βάση το σχεδιασμό που αναλύθηκε στο πρόγραμμά μας. Συνεχίζουμε, συμπληρώνουμε, διορθώνουμε, νοικοκυρεύουμε, αλλάζουμε. Γνωρίζω και γνωρίζουμε πως δεν θα είναι απλό, δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι πάντα γρήγορο. Όμως αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να γίνει δικαιολογία αλλά ευκαιρία προς αξιοποίηση, ευκαιρία για ειλικρίνεια και ουσιαστική επαφή με τον δημότη, ευκαιρία να εργαστούμε, όχι μόνο για να δώσουμε προσωρινές λύσεις, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφαλές και ανθεκτικό για να στερεωθεί και να χτιστεί το μέλλον του Δήμου μας», είπε ο κ. Χριστόφας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο προσωπικό του Δήμου, μιλώντας για πολύτιμους συμπαραστάτες – συνεργάτες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με αρκετή δουλειά και θα κληθούν να εργαστούν ακόμη περισσότερο την επόμενη 5ετία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο νέος Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα προχωρήσουν με ήθος, τιμιότητα, ενότητα, μέτρο, προσήλωση, και δουλειά. «Θα είμαστε μαζί σε αυτή τη διαδρομή, θα ελέγχουμε και θα ελεγχόμαστε, θα λογοδοτούμε, θα εργαστούμε για την δημιουργία μια ουσιαστικής παρακαταθήκης ώστε αυτή να γίνει κτήμα όλων των δημοτών μας. Κοιτάμε μπροστά, δεν ξεχνάμε όμως και τις ρίζες μας».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img