Μπήκε το φθινόπωρο, ας το καλωσορίσουμε.
Με ό,τι θέλει ο καθένας από μας!
Με μια εκδρομή στο βουνό ή στη θάλασσα, μ’ ένα τραπέζι στο σπίτι – μέχρι 9 άτομα – με ένα δώρο που θα κάνουμε στην κολλητή μας ή ένα μπουκέτο χρυσάνθεμα που θα πάμε στη μητέρα μας!
Θέλω να χαμογελώ στην κάθε ευκαιρία. Όχι επειδή όλα στη ζωή είναι εύκολα, ή ακριβώς όπως τα περιμένω, αλλά επειδή έχω επιλέξει να είμαι ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχω και όλα εκείνα τα άσχημα που ξέρω ότι δεν έχω.
-Ακούς μουσική;
-Διαβάζεις ένα βιβλίο;
-Κάθεσαι στον καναπέ χαλαρά βλέποντας μόνο το ταβάνι;
-Μαζεύεσαι με καλά φιλαράκια να κουτσομπολέψεις την καθημερινότητα;
-Αφήνεις την ενέργεια να ρέει κανονικά στις σκέψεις σου και στις πράξεις σου;
-Κάνεις μια μικρή καλή πράξη συχνά;
-Παύεις να φοβάσαι το σκοτάδι;
-Παύεις να δυσκολεύεις περισσότερο όλα αυτά που ούτως ή άλλως είναι δύσκολα στη ζωή;
-Αγαπάς το φως;
-Τον Ήλιο;
-Την ίδια τη ζωή;
Αν “ναι σε όλα”, τότε διεκδικείς το να απολαμβάνεις μια όμορφη ζωή!
Ευγνωμοσύνη
Οφείλουμε εμείς οι άνθρωποι να είμαστε ευγνώμονες που ξυπνάμε κάθε πρωί κι έχουμε τον Ήλιο, το φως, την βροχή, τον αγέρα, την ηρεμία ή τη θαλασσοταραχή!
Αλλά και την αναπνοή μας, τα παιδιά μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους μας, την δουλειά μας, τα συναισθήματα που εναλλάσσονται, την πίκρα που γίνεται χαρά και την δυστυχία που γίνεται ευτυχία.
Για τα καλά που ζούμε και τα κακά που ξεπερνάμε.
Για τις μέρες που θα έρθουν… και θα έρθουν με όλο το φως!
Στην τελική, είμαστε άνθρωποι όλοι, όσα και να μας συμβαίνουν, αρκεί να τα αντιμετωπίζουμε με θάρρος.
Ωστόσο…
Είναι σίγουρο πως όσες συμβουλές κι αν δίνουμε ή παίρνουμε, όταν βρεθούμε στα δύσκολα δεν υπάρχουν κανόνες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν δίνεις, παίρνεις, όταν αγαπάς, σ’ αγαπούν, κι όταν κάνεις το καλό σου ανταποδίδεται.
Δεν ξέρω πώς, απλά το βιώνω και το νιώθω!
Σνίτσελ κοτόπουλου με αρωματικά
Αν θες μπορείς να κόψεις μικρά κομμάτια το κοτόπουλο, έτσι όπως είναι πλατύ και να φτιάξεις μίνι- σνιτσελάκια που λατρεύουν τα παιδιά
Υλικά
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
4 αυγά
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
1 σφηνάκι ούζο
1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 κ.γ. κόλιαντρο σκόνη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
150 ml ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα οριζοντίως στη μέση, σε δύο κομμάτια το καθένα, και χτυπάμε καλά με τον μπάτη για να πλατύνουν. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να μας τα ετοιμάσει ο χασάπης μας.
Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο με το σύρμα τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, θυμάρι, το ούζο και τη μουστάρδα. Σε άλλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο, την πάπρικα και το κόλιαντρο και σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε λεπτό κομμάτι φιλέτο κοτόπουλου στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με σπιτική μαγιονέζα, τηγανητές πατάτες ή πατατοσαλάτα.