Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κάλπες σε 8 σημεία για το ΚΙΝ.ΑΛ.


Δύο εβδομάδες μας χωρίζουν για τον πρώτο γύρο των εκλογών ανάδειξης νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, με τις κάλπες να στήνονται σε 8 σημεία στη Λέσβο. Τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης (και όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας φυσικά) θα προσέρχονται στα σημεία, που είχαν οριστεί και κατά τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, με τη μόνη διαφορά να έχει να κάνει με τη λήψη μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το νησί μας κάλπες θα στηθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, στο ΚΕΠ Άντισσας, στο ΚΕΠ Πέτρας, στο Πολύκεντρο Παπάδου, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος Πλωμαρίου (πρώην κτίριο Alpha Bank), στο πρώην Δημαρχείο Αγιάσου και στο πρώην Δημαρχείο Πολιχνίτου

 

Μέτρα προστασίας

Όπως σημείωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Λέσβο, Μιχάλης Σκουρκέας, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην οργάνωση ομάδων, τα οποία τόσο μέσα όσο και έξω από τα εκλογικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν, θα μεριμνούν για την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Αυτά αφορούν οπωσδήποτε την απαραίτητη χρήση μάσκας και απολυμαντικών στους χώρους και τον περιορισμένο αριθμό ατόμων, που θα βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στον χώρο, και φυσικά όλα όσα θα ισχύουν γενικότερα για την είσοδο σε κλειστούς χώρους την συγκεκριμένη περίοδο, με δεδομένο ότι τα ακριβή μέτρα που ισχύουν αλλάζουν ανά περιόδους.

 

Ντιμπέιτ για πέντε

Την ίδια στιγμή και ενώ όλοι οι υποψήφιοι συνεχίζουν την περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα, το προεκλογικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην πραγματοποίηση του ντιμπέιτ μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ.. Μέχρι στιγμής έχει «κλειδώσει» ο χρόνος διεξαγωγής του την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ και τη συμμετοχή τουλάχιστον τριών δημοσιογράφων, που αποτελούν πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης, εκτός κι αν προκύψει τελικά η εκπροσώπηση όλων των ιδιωτικών καναλιών, όπως και το 2017. Το βέβαιο, εκτός συνταρακτικού απροόπτου, είναι πως στο ντιμπέιτ δεν θα συμμετέχει ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που έχει ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στάσης παρά τις προσπάθειες που έγιναν έως και την τελευταία στιγμή.