«Κάλυψη» Κύτελη σε Χατζηγιάννη

Συνεχίζει η δημοτική αρχή να «συντηρεί» την ένταση που υπάρχει από την περασμένη Τετάρτη μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης για τη νέα δομή. Παρά το κύμα αντιδράσεων για την ψηφοφορία, παρά την διχαστική ανακοίνωση των «16» που ψήφισαν «υπέρ», κατά όσων καταψήφισαν, χθες ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης βγήκε με ανακοίνωσή του να στηρίξει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένη Χατζηγιάννη, ο οποίος έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, δείχνοντας να θέλει να «μοιρασθεί» το βάρος της κριτικής.
Το γεγονός και μόνο ότι προσπαθεί να «βγει στην επίθεση» η δημοτική αρχή καθώς και ότι με διάφορους τρόπους συντηρεί το θέμα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στάση της, δείχνει και το μέγεθος της αντίδρασης που εισπράττει. Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης -ο οποίος σχολιάσθηκε για το ότι δεν έκανε καμιά απολύτως παρέμβαση μετά την εισήγησή του στην αρχή της συνεδρίασης, καθώς και ότι δεν παρενέβη όταν δημιουργήθηκε η ένταση με τους Προέδρους- η κίνησή του να βγει, πέντε ημέρες μετά , για να υπερασπιστεί τον τρόπο λειτουργίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σχολιάσθηκε αρνητικά στο παρασκήνιο, ακόμη και από στελέχη της δημοτικής αρχής που στήριξαν την πρόταση της δημοτικής αρχής. Επικοινωνιακά η δημοτική αρχή συνεχίζει τα τεράστια λάθη στους χειρισμούς. Την παντελή απουσία διεκδίκησης, την άνευ όρων αποδοχή, καταφέρνοντας να συντηρεί την ένταση, ενώ «πληρώνει» και την επιμονή της να «πάρει πάνω της» ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να ήταν απόφαση όλων των τοπικών φορέων.

Αναλυτικά στην χθεσινή δήλωσή του ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης ανέφερε τα εξής:
«Συγχαίρω όλους εκείνους που με τόλμη και θάρρος έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή πάνω από όλα και όλους να βάλουν το κοινό καλό. Κυρίως, όμως, οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, που διαχειρίστηκε με άψογο και υποδειγματικό τρόπο την συγκεκριμένη συνεδρίαση. Εφάρμοσε τις διαδικασίες ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο, χωρίς να παρεκκλίνει σε καμία περίπτωση από τα προβλεπόμενα.
Σε μία απαιτητική διαδικασία, όπως αυτή της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 50 άτομα, υπό τον συντονισμό του ακούστηκαν όλες οι απόψεις, από όλες τις πλευρές, χωρίς «κορώνες» και διαξιφισμούς.
Η στοχοποίηση ενός έμπειρου και καταξιωμένου νομικού και αυτοδιοικητικού, όπως ο κ. Χατζηγιάννης, είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη και κατευθυνόμενη, ώστε να πληγεί η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση η Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και η Δημοτική Αρχή δηλώνουν απερίφραστα την στήριξη τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν προτίθενται να επιτρέψουν την κατακρεούργηση του από όσους δεν επιθυμούν τη σωστή και ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση τους νόμους και τους κανόνες του κράτους».