Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Καμιά αναφορά σε όριο ηλικίας βουλευτών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Χωρίς αναφορά σε όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών στις δύο ομιλίες του Πρωθυπουργού, ολοκληρώθηκε το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν τίθεται σε κεντρικό επίπεδο κάποιος περιορισμός στον Βουλευτή του κόμματος, Χαράλαμπο Αθανασίου, να τεθεί ξανά υποψήφιος κάτι που σε αντίθετη περίπτωση θα σήμαινε ενδεχομένως «αλυσιδωτές» πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο.

Θυμίζουμε, πως το ενδεχόμενο του ηλικιακού ορίου των 73 ετών για τους βουλευτές του κόμματος συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτό. Ειδικά για τη Λέσβο, το ζήτημα «αγγίζει» άμεσα τον κ. Αθανασίου, καθώς αν επαληθευόταν το σενάριο δεν θα μπορούσε πρακτικά να συμμετέχει στις επόμενες εθνικές εκλογές. Φαίνεται, ωστόσο, ότι προς το παρόν τουλάχιστον τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται, καθώς όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε στην ομιλία του στόχος παραμένει η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, που τοποθέτησε χρονικά σε 12 μήνες από τώρα. Και αυτό πρακτικά μεταφράζεται στο ότι δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για απώλειες, ούτε βέβαια για «γκρίνιες» από στελέχη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, που θα αποκλείονταν από τα ψηφοδέλτια.

Επομένως, με αυτά τα δεδομένα μειώνονται σημαντικά και οι πιθανότητες να δούμε τον κ. Αθανασίου σε άλλους πολιτικούς δρόμους και εν προκειμένω ως υποψήφιο στην Περιφέρεια, καθώς αυτή ήταν μια επιλογή που συζητήθηκε αρκετά σε περίπτωση, που απομακρυνόταν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Υποψηφιότητα, η οποία θα επηρέαζε σημαντικά το προεκλογικό τοπίο της αυτοδιοίκησης, με δεδομένο το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημος υποψήφιος για την Περιφέρεια από τη ΝΔ, αλλά και τη γνωστή στήριξη του Βουλευτή στον νυν Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις περιφερειακές εκλογές του 2023.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις