Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Καμία δέσμευση για τη νότια παράκαμψη από τον Κ. Καραμανλή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τα υπό εξέλιξη έργα του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και του λιμανιού στο Σίγρι επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος νωρίτερα έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ τόσο για τα συγκεκριμένα έργα που ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται από τη ΝΔ, όσο και για το φράγμα Τσικνιά που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται η δημοπράτησή του για να ξεκινήσει μέσα στο 2023. Ωστόσο, ο Υπουργός Υποδομών δεν εξήγγειλε, όπως αναμενόταν, την υλοποίηση του έργου της νότιας παράκαμψης Μυτιλήνης, αναφέροντας ότι εκκρεμούν ορισμένα ρυμοτομικά θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν. Το μόνο που είπε επ’ αυτού του έργου ήταν ότι θα εκτελεστεί ενιαία και όχι σε δύο φάσεις, όπως εξεταζόταν μέχρι πρότινος από την Περιφέρεια.

Σε ότι αφορά την σύσκεψη που είχε με τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ο Υπουργός τόνισε ότι ήταν μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με την κατάθεση ρεαλιστικών και μελετημένων προτάσεων οι οποίες θα εξεταστούν από το Υπουργείο. «Το σημαντικό είναι ότι ολοκληρώνονται αυτή τη περίοδο στο νησί της Λέσβου μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομών. Σε ένα νησί που πέρασε πολλά και αφήνει πλέον πίσω τον χειρότερο του εαυτό και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Μυτιλήνης όπου τον υποδέχτηκαν ο Στρατής Κύτελης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ακολούθησε ολιγόλεπτη σύσκεψη κατά την οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την μείωση των ροών τα τελευταία 2 χρόνια. Πριν αναχωρήσει για τον δρόμο Καλλονής – Σιγρίου, ο Υπουργός Υποδομών επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα και ενημερώθηκε για το έργο που εκτελείται.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις