Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Καμία σύλληψη για τη φωτιά στα Βατερά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ένας μήνας συμπληρώνεται αύριο από την καταστροφική πυρκαγιά στα Βατερα και ο/οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, αφού είτε πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση είτε από αμέλεια υπάρχουν υπαίτιοι που πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Η προανάκριση συνεχίζεται με προφορικές και γραπτές μαρτυρίες μέχρι να μπορέσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέσει την υπόθεση που σημάδεψε το φετινό καλοκαίρι το νησί μας.
Ωστόσο, η καταστροφή θα ήταν πολύ μικρότερη αν είχε υλοποιηθεί το Σχέδιο Προστασίας και Ανάπτυξης του Δάσους Αμπελικού και της Ρογκάδας, προϋπολογισμού 932.400 ευρώ , που είχε σκοπό την προστασία του από πυρκαγιές καθώς και την ανάπτυξη και αναβάθμιση, αλλά  σταμάτησε μόλις ξεκίνησε.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” με φορέα υλοποίησης τον τέως Δήμο Λέσβου. Προέβλεπε τη διάνοιξη εννέα νέων δασικών δρόμων, την κατασκευή τριων δεξαμενών αντιπυρικής προστασίας, την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και άλλα τεχνικά έργα πολλά εξ αυτών και στην περιοχή της Ρογκάδας.
Αξίζει να σημειωθει ότι μέχρι και σήμερα σε όλη την περιοχή της Ρογκάδας δεν υπάρχει ούτε καν μία δεξαμενή νερού.
spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img