Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

«Καμία Υπουργική Απόφαση δεν είναι πάνω από το νόμο»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την ώρα που η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την αντιπαράθεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αναφορικά με το ζήτημα της διάθεσης των εμβολίων από τα φαρμακεία, χωρίς ιατρική συνταγή, ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Ζερδελής, με αφορμή το ρεπορτάζ των Νέων της Λέσβου στο φύλλο της Δευτέρας, καλεί τον Ιατρικό Σύλλογο να πάρει άμεσα θέση, καθώς όπως τονίζει καμία Υπουργική Απόφαση δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από το νόμο που ισχύει.

Με μία λιτή δήλωση ο κ. Ζερδελής παραθέτει τη νομοθεσία σημειώνοντας τα ισχύοντα και συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα: «Ιατρική πράξη είναι εκείνη που έχει ως σκοπό την με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου.

Νόμος 3418/2005

Άρθρο 1 Παράγραφος 1

Επομένως και οποιοσδήποτε εμβολιασμός μηδέ αυτού της γρίπης εξαιρουμένου είναι ιατρική πράξη και εκτελείται μόνο από γιατρούς.

Καμία Υπουργική Απόφαση δεν είναι υπεράνω του Νόμου. Να πάρει θέση και ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου», αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Ζερδελής.

spot_img

More articles

spot_img