Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

«Κανένας διανομέας στο δρόμο», λέει το Εργατικό Κέντρο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Παρέμβαση έκανε, χθες, το Εργατικό Κέντρο με αφορμή τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, καλώντας τους εργοδότες να μην απασχολούν υπαλλήλους στις διαδρομές (delivery)  τουλάχιστον μέχρι και σήμερα Τετάρτη, που αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις. 

Η ανακοίνωση διανεμήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό και σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Το νησί μας, αυτή την στιγμή πλήττεται από τη νέα κακοκαιρία.  Όλα τα μετεωρολογικά προγνωστικά μοντέλα, προβλέπουν πως σήμερα Τρίτη 28 και αύριο Τετάρτη 29 Νοέμβρη, θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις με δυνατούς νοτιάδες. 

Η δουλειά του διανομέα (ντελιβερά) μέσα σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά την διάρκεια της βάρδιας. 

Ειδικά στις περιπτώσεις που συνάδελφοι διανομείς δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα ή με την πίεση της παράδοσης της παραγγελίας. Αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Στην ανακοίνωση επίσης σημειώνεται ότι εκτός από την βροχόπτωση υπάρχει έλλειψη μέτρων ασφάλειας γι’ αυτούς τους εργαζόμενους. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση ότι δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που κρύβουν οι δρόμοι, ούτε η κακιά στιγμή, ενώ δεν αφήνουν στο απυρόβλητο ούτε τους εργοδότες αναφέροντας πως «στο όνομα του κέρδους τους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img