«Κάπου πρέπει να γίνει το ΚΥΤ»

Ολοταχώς για τη νέα δομή στην ιδιοκτησία «Ελευθεράκου» δίπλα στο ΧΥΤΑ Μυτιλήνης, προχωρά το Υπουργείο Μετανάστευσης και η ΕΕ μετά τις τελικές συζητήσεις που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και την επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή που «κλείδωσε» για τη δημιουργία της νέας πρότυπης Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής, η οποία θ’ αντικαταστήσει τη  δομή του Καρά-Τεπέ αλλά και όλες τις άλλες δομές που λειτουργούν στη Μυτιλήνη.Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Στο μεταξύ σε «θέση μάχης» δηλώνουν τρεις κοινοτάρχες στην ευρύτερη περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής ενώ ο ιδιοκτήτης της έκτασης μιλώντας αποκλειστικά στα «Νέα της Λέσβου» τονίζει ότι η περιοχή αυτή είναι ιδιοκτησία του, δεν επηρεάζονται άλλες ιδιοκτησίες ενώ τα όσα λέγονται και γράφονται για ποσά ενοικίασης είναι στη σφαίρα της φαντασίας, αφού καμιά συμφωνία δεν έχει γίνει ακόμη και τίποτα δεν έχει υπογραφεί.
Ειδικότερα ο κ. Θοδωρής Ελευθεράκου είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης που φθάνει συνολικά τα 600 στρέμματα. Τριακόσια από αυτά θέλει να νοικιάσει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία της νέας δομής.
«Η έκταση αυτή είναι βοσκότοπος. Έχει η οικογένειά μου 200 πρόβατα και το χρησιμοποιούμε για βοσκόπο. Έχουμε και έκταση με ελιές και αμπέλι. Το πουλούσα εδώ και καιρό. Είμαι κοντά στην συνταξιοδότηση, οι νέοι ξέρετε δεν θέλουν ν’ ασχοληθούν με τις αγροτικές δουλειές, είναι δύσκολη και κουραστική δουλειά, οπότε είχα βάλει αγγελία για πώληση ή ενοικίαση και θα πουλήσω και τα πρόβατα. Συνολικά είναι 600 στρέμματα, τα μισά θα νοικιάσω….»

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»