Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

“Καρτέρι θανάτου” σε 27χρονη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ “MYTILANA”

 

-Η άτυχη νέα ήταν συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε φίλος της όταν τους έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητό του ένας Αμερικανός, με συνέπεια την ανατροπή της μοτοσικλέτας και το θανάσιμο τραυματισμό της στο κράσπεδο

-Η Τροχαία Μυτιλήνης που ερευνά την υπόθεση εστίαζε χθες στο ενδεχόμενο  κάθετης κίνησης του αυτοκινήτου του Αμερικανού, ο οποίος φέρεται να είναι στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης

 

Πού να το φανταζόταν η άτυχη 27χρονη Κωνσταντίνα Αρβανίτη την ώρα που κατευθυνόταν προχθές στις 11 το βράδυ από τη Μυτιλήνη προς τη Λάρσο, ως συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε φίλος της, ότι στο ύψος του ξενοδοχείου “Mytilana” θα κοβόταν τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής της σε ένα τροχαίο δυστύχημα – καρτέρι θανάτου, από το οποίο ευτυχώς γλίτωσε ελαφρά τραυματισμένος ο 26χρονος οδηγός του δικύκλου.

Η άτυχη κοπέλα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, καταγόταν από την περιοχή του Πειραιά αλλά ζούσε στη Λέσβο έχοντας απασχόληση στον τόπο μας και μάλιστα, όπως λέγεται, ετοιμαζόταν να δημιουργήσει το δικό της σπίτι

 

Καρτέρι θανάτου…   

 

Έχοντας κατεύθυνση την περιοχή της Λάρσου οι δύο νέοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Αμερικανός υπήκοος που είναι στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για το μεταναστευτικό στην περιοχή μας. Η Τροχαία Μυτιλήνης που διερευνά την υπόθεση εστίαζε χθες στην κίνηση του αυτοκινήτου, αναζητώντας τα αίτια για την πρόκληση του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι χθες πληροφορίες που μελετούσε η Τροχαία, ο αλλοδαπός που οδηγούσε νοικιασμένο αυτοκίνητο, επιχείρησε να βγάλει το όχημά του από την αντίθετη πλευρά της νησίδας του ξενοδοχείου, με συνέπεια οι δύο νέοι με κατεύθυνση τη Λάρσο να δουν ξαφνικά μπροστά τους το όχημα και παρότι σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να φύγει από το δρόμο για να αποφευχθεί το κακό, η κίνηση δεν ολοκληρώθηκε, ώστε τελικά το δίκυκλο να χτυπήσει στο μπροστινό φτερό του αυτοκινήτου και να ανατραπεί. Από την πρόσκρουση και την ανατροπή της μοτοσικλέτας, η 27χρονη συνεπιβάτης πετάχτηκε από την πίσω πλευρά του καθίσματος χτυπώντας πάνω στο κράσπεδο και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας που είναι επαγγελματίας στο χώρο του δικύκλου θεωρείται και εκ του επαγγελματικού του αντικειμένου εξαιρετικά έμπειρος στην οδήγηση. Ωστόσο δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για τον Αμερικανό οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος κατά το μικρό διάστημα που βρίσκεται στην περιοχή μας εκτιμάται πως δεν θα κατάφερε να αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώση των ιδιαιτεροτήτων των δρόμων του νησιού μας, όπως και της επικινδυνότητας κάποιων σημείων. Και ένα τέτοιο επικίνδυνο σημείο είναι και στο ύψος του ξενοδοχείου Mytilana λόγω της απότομης στροφής.

Στο ίδιο σημείο άλλωστε έχει προηγηθεί και το 2015 θανατηφόρο τροχαίο όταν στις 23 Μαρτίου του προηγούμενου έτους είχε εκτραπεί της πορείας του ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 24χρονο, στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες και ο 30χρονος Μιχάλης Κουλιουμπής από την περιοχή της Γέρας ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα είναι από τα πρώτα κτίρια εδώ και δεκαετίες στο δρόμο Μυτιλήνης – Λάρσου που κατασκεύασε κόμβο για την είσοδο και έξοδο των πελατών της, ωστόσο όποιος παραβαίνει αυτούς τους κανόνες είναι αντιμέτωπος των συνεπειών, όπως στο προχθεσινό τροχαίο στο οποίο η αβλεψία του αλλοδαπού οδηγού στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή.

Ο οδηγός φέρεται να εξήλθε από το ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας την κάτω πλευρά της νησίδας με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, δηλαδή βγήκε από το σημείο που είναι για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Βγαίνοντας “στα τυφλά” και χωρίς ορατότητα έπρεπε ουσιαστικά να κάνει αναστροφή μπαίνοντας κάθετα στο δρόμο για να γυρίσει και να πάρει πορεία προς τη Μυτιλήνη, εκτός κι αν κινήθηκε προς την απέναντι πλευρά του δρόμου προκειμένου να παρκάρει το αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης. Είναι προφανές πως ο οδηγός δεν είχε ιδέα την ώρα που έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση την επικινδυνότητα του σημείου στο οποίο βρισκόταν και δεν είναι η πρώτη φορά που κρατώντας το τιμόνι στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης λειτουργεί απερίσκεπτα στο δρόμο!

 

ΜΚΟ και δρόμοι…

 

Γενικότερα, κι αξίζει να σταθούμε σε αυτό, τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται στη Λέσβο ένα σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την οδηγική συμπεριφορά στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν έρθει στο νησί για το μεταναστευτικό. Αυτές τις συμπεριφορές τις έχουν στηλιτεύσει επανειλημμένα μέσα από τη σχολιογραφία τους τα “Νέα της Λέσβου”, καθώς κάποιοι οδηγοί Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων δεν δείχνουν συμπεριφορά “ξένου” στο δρόμο που απλά, καθώς δεν γνωρίζει, μπορεί να κάνει κάποιο λάθος. Αντιθέτως, οι τουρίστες που έρχονται στον τόπο μας από το εξωτερικό και μισθώνουν αυτοκίνητα οδηγούν ιδιαίτερα συνεσταλμένα μπροστά στον τρόπο οδήγησης των στελεχών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που οδηγούν επιθετικά δίνοντας την αίσθηση στους άλλους οδηγούς πως αντιμετωπίζουν τους δρόμους ως τσιφλίκι τους. Και αυτό φαίνεται από τις παράνομες αναστροφές που κάνουν σε διάφορα σημεία των δρόμων μέχρι και από τους χώρους που επιλέγουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ενίοτε προκλητικά για τους άλλους οδηγούς.

Το κατά πόσο οι οδηγοί οχημάτων που εκμεταλλεύονται Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν ελεγχθεί από την Τροχαία και έχουν δοθεί οδηγίες όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα, αυτό μόνο η Τροχαία το γνωρίζει, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε ένα άδικο κυνηγητό των δικυκλιστών για τη χρήση κράνους εντός ορίων κέντρου πόλεως, ενώ είναι πραγματικά άφαντη από μπλόκα επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου στο οποίο ο τόπος μας έχει θρηνήσει τα περισσότερα θύματα της ασφάλτου.

Σ.ΣΑΜ.

 Αρβανίτη

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ