Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Update! H καταδίκη των 10 στην υπόθεση της Συνεταιριστικής και οι ποινές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Update 

Μόλις τώρα στις 4:00 το απόγευμα το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές οι οποίες είναι από 2  έως 4 χρόνια με αναστολή γισ τα 5  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, 8 χρόνια στον διευθυντή και από 2 έως 3 χρόνια στους τέσσερις δανειολήπτες ανάλογα με την περίπτωση που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία. 

Η μόνη ποινη που δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα είναι αυτή του διευθυντή ο οποίος ωστόσο κάνοντας έφεση ουσιαστικά εξασφαλίζει τον ανασταλτικό χαρακτήρα της εκτέλεσης της απόφασης δηλαδή δεν μπαίνει στη φυλακή μέχρι την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Προηγουμένως τα Νεα της Λεσβου είχαν γράψει 

Έκπληξη προκάλεσ  η ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πριν από λίγα λεπτά για την μεγάλη υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας η οποία είναι καταδικαστική, όχι μόνο για τον Διευθυντή αλλά και για πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο είχαν αποκαλύψει την πρώτη υπόθεση των θαλασσοδανείων. Η καταδικαστική απόφαση αφορά στην κάλυψη επιταγών, ενώ για ηθική αυτουργία κρίθηκαν ένοχοι τέσσερις δανειολήπτες, γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας. Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι στην απόφασή του το δικαστήριο διαχωρίζει το Δ.Σ. σε ένοχους και αθώους, ενώ αθωώνει δανειολήπτη που δεν πλήρωσε τα δάνειά του και την ίδια ώρα καταδικάζει για ηθική αυτουργία δανειολήπτη που έχει εκχωρήσει όλη του την περιουσία και ζει κυριολεκτικά κατεστραμμένος οικονομικά.

Σε λίγο αναλυτική ενημέρωση επί των ποινών…

spot_img

More articles

spot_img
spot_img