Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Καταδίωξη και προειδοποιητικά πυρά εναντίον σκάφους από το Λιμενικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και σκάφους Ro-Ro στα ανοιχτά της Λέσβου. Η τουρκική πλευρά έκανε λόγο για πυρ του Λιμενικού κατά σκάφους, που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, με την Ελληνική Ακτοφυλακή να απαντά με επίσημη ανακοίνωση, σημειώνοντας πως εντόπισε και καταδίωξε το σκάφος, που κινούνταν ύποπτα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, κάνοντας χρήση προειδοποιητικών βολών χωρίς να θέσει σε κίνδυνο το ύποπτο σκάφος και το πλήρωμά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. Σάββατο 10/9), περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντόπισε το Ro-Ro πλοίο “ANATOΛΙΑΝ” σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

Ταυτόχρονα, για το περιστατικό με το ανωτέρω πλοίο ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι τουρκικές Αρχές, προκειμένου για τις δικές τους ενέργειες»

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img