Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

«Κατάσχουν»… όλο το Βόρειο Αιγαίο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Με χιούμορ αντιμετωπίζουν την υπόθεση στην Περιφερειακή Αρχή, η οποία όμως θα απευθυνθεί στον Εισαγγελέα για ζητήματα ουσίας που προκύπτουν από αυτή
  • Αντίστοιχα εξώδικα έχουν λάβει και άλλες Περιφέρειες, αλλά και η Βουλή των Ελλήνων!

Τουλάχιστον έκπληξη πρέπει να ένιωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, όταν παρέλαβε για λογαριασμό της Περιφέρειας έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης… των νησιών του Βορείου Αιγαίου και του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τους από τους (αυτοαποκαλούμενους) πραγματικούς ιδιοκτήτες τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς»! Κατάσχεση, η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της «προδοτικής στάσης» όλων των ως τώρα «διαχειριστών» της περιουσίας αυτής και των υπέρογκων οφειλών που υποτίθεται πως έχουν αυτοί προς τους ιθαγενείς, σε μια κίνηση που δεν αφορά αποκλειστικά την Περιφέρειά μας καθώς αντίστοιχες ενέργειες έχει κάνει η ομάδα και απέναντι και σε άλλες Περιφέρειες.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» στο κατασχετήριο που συνέταξαν στα μέσα Απριλίου αλλά παραδόθηκε χθες, προχωρούν σε αυτή την πράξη για να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και για να προφυλάξουν τους Έλληνες από την οικονομική υποδούλωσή τους, που υποκινείται από (σχεδόν κάθε!) νομική οντότητα. Υποστηρίζει πως η δράση αυτών πραγματοποιείται με βάση συμβάσεις που έχουν υπογραφεί εν αγνοία των Ελλήνων, ενώ χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων και όχι μόνο ως «σύγχρονους Εφιάλτες», που σχεδιάζουν την εξαφάνιση της Ελλάδας και του ελληνικού έθνους. 

«Ο Σκοπός της κατάσχεσης, είναι η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η διασφάλιση ότι, η χώρα θα παραμείνει στους Έλληνες, στα παιδιά τους και στις επόμενες γενεές, στις οποίες, θα αποδίδονται όλα τα κέρδη που προκύπτουν από την εκμετάλλευση και διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας, επιφέροντάς τους την ευημερία, που κάθε άνθρωπος δικαιούται», αναφέρουν στην έκθεση κατάσχεσης, που επιδόθηκε στην Περιφέρεια. Σε αυτή «ανακαλούν την εξουσία» που έχουν – υποτίθεται – δώσει στους Αντιπροσώπους τους και τους καταλογίζουν οφειλές ύψους 7,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ πλέον τόκων για το Βόρειο Αιγαίο, σε σύνολο άνω των 523 τρισεκατομμυρίων ευρώ σε επίπεδο επικράτειας. 

Η κατάσχεση αφορά το σύνολο των πόρων των νησιών και μεσεγγυούχους αυτής με δικαίωμα διαχείρισής τους ορίζονται οι εξ αίματος Έλληνες, η ιθαγένεια των οποίων θα εξετάζεται με τεστ DNA, εξαιρουμένων όσων έχουν λάβει αξιώματα, είναι μέλη των Δικαστικών ή άλλων Αρχών, Διοικητές Δημόσιας Διοίκησης, Θρησκευτικοί Ηγέτες, Δημοσιογράφοι κ.ά.. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί, πως στους «Αντιπροσώπους» δεν αναγνωρίζεται από τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» «οποιοδήποτε Δικαίωμα Δικαστικής Προσφυγής, Ένστασης, Ασυλιών ή Υπεράσπισης, σε οποιοδήποτε μέρος ή χώρα».

Η σοβαρή διάσταση

Όπως είναι απολύτως προφανές επί της ουσίας δεν περιμένει κανείς από την Περιφερειακή Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με μια ενέργεια, η οποία έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τυπικά, ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Κουφέλος στα «ΝΕΑ της Λέσβου» η Περιφέρεια είναι αναγκασμένη να απαντήσει. Και αυτό το γεγονός ακριβώς, το ότι δηλαδή μπαίνει ένας φορέας δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της στη διαδικασία να ασχοληθεί με ένα τέτοιο ζήτημα, αλλά κυρίως το περιεχόμενο της εντολής κατάσχεσης, η οποία βρίθει επιχειρημάτων και θέσεων που καταστρατηγούν θεμελιώδεις αρχές του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και που χαρακτηρίζονται από ρατσιστικό λόγο, είναι που ωθεί την Περιφέρεια να απευθυνθεί και στον Εισαγγελέα. 

«Είναι βέβαιο πως θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι, πώς λειτουργούν και βέβαια το θέμα των θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος που παραβιάζονται και τον ρατσιστικό λόγο που εκφέρεται», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Και άλλες περιπτώσεις

Αξίζει να αναφερθεί πως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν είναι η μόνη η οποία έρχεται… αντιμέτωπη με μια τέτοια νομική ενέργεια των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών». Προ ολίγων μηνών είχαν στείλει αντίστοιχο εξώδικο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς υποστήριζαν πως είχε παραβεί την εντολή εκπροσώπησής τους, καταλογίζοντάς τους οφειλή ύψους πλέον των 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ για αυτό τον λόγο, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα να αποπληρωθεί αυτή σε δόσεις των 500.000 ευρώ την ημέρα! Την ίδια περίοδο, αυτοαποκαλούμενοι «αυτόχθονες Λαρισαίοι» διεκδικούσαν το ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, μη αναγνωρίζοντας την εξουσία της Περιφέρειας.

Τον Μάρτιο, εξώδικο έστειλαν μέχρι και στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας να τους καταβληθεί ένα ποσό πλέον των 213 τρισεκατομμυρίων ευρώ! «Σας γνωστοποιούμε την οφειλή, η οποία έχει προκύψει από την ενεργοποίηση της μεταξύ μας Σύμβασης και παρακαλούμε για την άμεση εξόφλησή της. Η χρέωση προέκυψε από τις προϋποθέσεις και τους όρους της Σύμβασης και βαρύνει έκαστο εξ υμών αλλιώς αυτή ορίζει» ανέφεραν στο εξώδικό τους.

Αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με αρκετό χιούμορ από τους αποδέκτες των εξωδίκων, όπως με χιούμορ την αποδέχτηκε και ο Πανάγος Κουφέλος, αλλά αντίστοιχα έστειλαν την υπόθεση στον Εισαγγελέα, για να διερευνηθεί και αυτή η διάστασή της. 

«Αρνητές μέτρων»

Οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» ωστόσο έχουν γενικότερα απασχολήσει την επικαιρότητα και κυρίως τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές. Ειδικότερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει στείλει στον εισαγγελέα στοιχεία για ιστοσελίδες και προφίλ του Διαδικτύου, που καλούσαν σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό, έπειτα από παρέμβαση και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, που ζήτησε να ταυτοποιηθούν οι διαχειριστές ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που «προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία». 

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας της ομάδας αμφισβητούν ουσιαστικά τον ρόλο βουλευτών, κυβέρνησης, δικαστικών και γενικότερα των απαγορεύσεων και κανονισμών για τον περιορισμό της πανδημίας και είχαν δημοσιεύσει έναν ιδιότυπο τιμοκατάλογο, προτρέποντας τους πολίτες να καταθέσουν αναφορές και μηνύσεις αξιώνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η ανάλογη με την εντολή κατάσχεσης προς την Περιφέρεια περίπτωση γονέα, που με έγγραφο που έφερε την υπογραφή των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» αξίωσε 2,7 εκατομμύρια ευρώ από τη διευθύντρια δημοτικού επειδή ζήτησε self test από το παιδί του πριν λίγους μήνες…

- Advertisement -

More articles

spot_img