Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Κατέρρευσε το πρόγραμμα διανομής τροφίμων;

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Καταλογίζοντας ολιγωρία στην Περιφερειακή Αρχή, καθώς η Περιφέρεια δεν διανέμει δωρεάν τρόφιμα στους άπορους στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου πλην Λέσβου και Χίου, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με επικεφαλής την Αγλαΐα Κυρίτση, με έγγραφο προς τον Κώστα Μουτζούρη και με κοινοποίηση στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητά εξηγήσεις για τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του προγράμματος σε μία δύσκολη περίοδο για τα χαμηλά λαϊκά στρώματα.

Η κ. Κυρίτση επισημαίνει ότι όπως καταγγέλλουν πολίτες και φορείς, από τα μέσα του 2019 έχει σταματήσει η παροχή των προϊόντων που αναλογούν (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) στους χιλιάδες δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου που υλοποιείται το πρόγραμμα, με ευθύνη των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

«Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στους δήμους των νησιών της Σάμου, της Λήμνου, της Ικαρίας, των Φούρνων και του Άγιου Ευστρατίου, στερούνται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης», τονίζει η παράταξη της αντιπολίτευσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), απευθύνεται σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά είδη διατροφής και καθημερινής διαβίωσης. Δυστυχώς όμως από το διάστημα που ανάλαβε την διαχείριση των υποθέσεων η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου, σταμάτησαν χωρίς καμιά ενημέρωση οι διανομές στους ωφελούμενους δικαιούχους των δήμων στα προαναφερόμενα νησιά».  

Επισημαίνοντας η Αγλαΐα Κυρίτση ότι από αυτή την εξέλιξη εν μέσω της υγειονομικής αλλά και της οικονομικής κρίσης που τη συνοδεύει, οι φτωχότεροι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι σε αρκετές περιπτώσεις και με  το φάσμα της πείνας, ζητά εκτός από την άμεση ενασχόληση της διοίκησης και των υπηρεσιών της Περιφέρειας με την επίλυση του προβλήματος να εξεταστεί η δυνατότητα παροχής τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής με κάρτα, λαμβάνοντας υπόψη ότι προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες είχαν χορηγηθεί και από άλλες Περιφέρειες (π.χ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας, για να μπορέσουν να κάνουν αγορές των τροφίμων και των ειδών που χρειάζονταν).

Η κ. Κυρίτση ζητά αναλυτική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση που παρουσιάζεται στις διανομές τροφίμων του ΤΕΒΑ στους Δήμους της Σάμου, της Λήμνου, της Ικαρίας, των Φούρνων και του Άγιου Ευστρατίου και πώς θα διασφαλιστεί ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν άμεσα πρόσβαση σε τρόφιμα και βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img