Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Κατεβάζουν ρολά τα δικαστήρια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας οι δίκες που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτήν την εβδομάδα 
  • Ούτε οι κατ’ εξαίρεση υποθέσεις θα πραγματοποιηθούν, αφού θα υπάρχει καθολική απεργία
  • Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας θα υπάρξουν μέχρι και καταλήψεις δικαστικών κτιρίων

Ολομέλεια όλων των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί, στην οποία αποφασίστηκε η καθολική απεργία των δικηγόρων σε όλη τη χώρα. Στην Μυτιλήνη οι δικηγόροι θα απεργήσουν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας δεν θα πραγματοποιούνται ούτε οι κατ’ εξαίρεση υποθέσεις. Οι δικηγόροι της Μυτιλήνης εκφράζουν για ακόμη μια φορά την έντονη δυσαρέσκειά τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και μετά τις κινητοποιήσεις που έχουν οργανώσει μαζί με άλλους φορείς του νησιού, αποφάσισαν την συνέχεια της απεργίας και γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τα δικαστήρια που ήταν προγραμματισμένα γι’ αυτήν την εβδομάδα θα αναβληθούν.  

Στην ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων όλης της Ελλάδας συμμετείχαν όλοι οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων, ανακοινώνοντας την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, ακόμα και την κατάληψη των δικαστικών κτιρίων σε ορισμένες περιοχές. «Δυστυχώς, η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρίες. Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό, διότι η κυβέρνηση επέλεξε την φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους. Υπό αυτά τα δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για το δικηγορικό σώμα, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων.

Να αναφέρουμε ότι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους όλοι οι φορείς του ιδιωτικού τομέα, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Με κινητοποιήσεις και πορείες διαμαρτυρίας προσπαθούν να στείλουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου. 

Ωστόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης ήταν από τους πρώτους που «ρίχτηκε στη μάχη» και ξεκίνησε την απεργία. Ο Πρόεδρός του, Δημήτρης Βασιλούδης, έκανε λόγο για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Ολομέλεια των Προέδρων επισημαίνοντας πως οι απεργίες δεν θα σταματήσουν μέχρι την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε Ολομέλεια με την συμμετοχή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας. Εκεί αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η καθολική απεργία των δικηγόρων σε όλη την χώρα, αλλά και η συλλογή υπογραφών. Είμαστε ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα επηρεάσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα συνεχίσουμε εμείς εδώ στη Μυτιλήνη κανονικά την απεργία και για αυτήν την εβδομάδα. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περάσει το κατάπτυστο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς θα είναι η καταστροφή της μεσαίας τάξης. Την ημέρα της υπογραφής του νομοσχεδίου θα γίνει συμβολική κατάληψη στα δικαστικά κτήρια. Είναι ένα νομοσχέδιο που θα καταστρέψει τη μεσαία τάξη και έχει ήδη εξαγριώσει μεγάλη μερίδα των ελεύθερων επαγγελματιών. Για αυτό το λόγο, για 3η συνεχόμενη εβδομάδα εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά την απεργία».

spot_img

More articles