Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

«”Καθαρή” Δυτική Λέσβος»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ακάθεκτος προχωρά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου ο πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντας fake news τις πληροφορίες που διακινούνται για απόσυρση της υποψηφιότητάς του

“Καθαρή Δυτική Λέσβος – Ισχυρά μπροστά” είναι το όνομα του συνδυασμού του Απόστολου Αλατζά, που θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στην εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Οκτωβρίου. Αν και τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν πολλές πληροφορίες που ήθελαν να αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ο κ. Αλατζάς δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ότι προχωρά ακάθεκτος, έχοντας στελεχώσει σε μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιό του στην Καλλονή και σε όλες τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες. «Αυτοί που διακινούν τα fake news για την απόσυρση της υποψηφιότητάς μας είναι αυτοί που φοβούνται τον συνδυασμό μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Δήμαρχος Πέτρας και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του (ως ο μοναδικός αντίπαλος του Ταξιάρχη Βέρρου μέχρι σήμερα) στο τέλος Μαρτίου, μετά από ένα πλούσιο παρασκήνιο συζητήσεων και διεργασιών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ησυχία που φαίνεται πως επικρατεί, για την ώρα, στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, πυροδότησε τις πληροφορίες ότι πιθανώς να μην φθάσει έως το τέλος, δεδομένου μάλιστα ότι ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος είναι ένας ισχυρός αντίπαλος που έχει καταφέρει να πάρει με το μέρος του έμπειρα στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους. Θυμίζουμε ότι ήδη ο Τ. Βέρρος έχει ανακοινώσει δεκάδες ονόματα υποψηφίων που συντάσσονται μαζί του και ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία βρίσκεται και ο πρώην Δήμαρχος Μανταμάδου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ζαχάρειου Γηροκομείου της Αγίας Παρασκευής, Στέφανος Αποστόλου.

Ταυτόχρονα όμως, ο Τ. Βέρρος, έχει χάσει από το πλευρό του στελέχη που ήταν μαζί του στις εκλογές του 2019, όπως ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Άρης Ελευθερίου, οι πρώην Αντιδήμαρχοι, Μιχάλης Ρούσσης και Στρατής Ζαφείρης και εσχάτως ο πρώην Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολος Βαρελτζής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρκετοί εκ των παραπάνω θα βρεθούν απέναντι από τον νυν Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές και σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο Απ. Βαρελτζής. 

Συνεργάτες του Απόστολου Αλατζά υποστηρίζουν ότι “ο συνδυασμός είναι πανίσχυρος και σχεδόν ολοκληρωμένος στο 80% των επτά Δημοτικών Ενοτήτων”, αλλά τα ονόματα θα ανακοινωθούν μετά και από τον β’ γύρο των εθνικών εκλογών, μέσα στον Ιούλιο. Νωρίτερα, μέσα στο μήνα που ξεκινά σήμερα, προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασης του ονόματος του συνδυασμού και των βασικών στόχων του για την επόμενη 4ετία.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο υποψήφιος Δήμαρχος, «συνεχίζουμε με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Ξέρουμε ποιοι είναι οι δολοπλόκοι που διακινούν τις πληροφορίες για την απόσυρση της υποψηφιότητάς μας και είναι αυτοί που μας φοβούνται. Εμείς είμαστε μαζί με τους πολίτες, ξέρουμε τα προβλήματά τους και έχουμε την γνώση και την εμπειρία για να δώσουμε λύσεις. Όλα τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν στην ώρα τους», σημείωσε ο κ. Αλατζάς.

Μέχρι σήμερα, έχουν δηλώσει ανοιχτά και επίσημα την στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Απόστολου Αλατζά τα στελέχη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “Ξεκινάμε”, Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαράντος Δερεδίνης, Δημήτρης Ζαγκούλης, Γιώργος Καραθανάσης, Λουκάς Κόβρας, Ελευθέριος Κοτζαμάνης, Ελένη Μόλβαλη και Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής.

Ο Απόστολος Αλατζάς ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση από το 1994, όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον αείμνηστο Δήμαρχο, Στέλιο Παυλή στην Πέτρα απ’ όπου κατάγεται και ζει. Συμμετείχε και στις εκλογές του 1998 με την παράταξη του Στρατή Δεληγιάννη, ενώ το 2002 κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος απέναντι στον Στέλιο Παυλή. Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Πέτρας στην επεισοδιακή εκλογική αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παύλο Παπουτσάνη.

Το 2010 αποφάσισε να μετρήσει τις δυνάμεις του σε επίπεδο Περιφέρειας και ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Παύλου Βογιατζή, ενώ το 2014 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Χριστιάνας Καλογήρου και εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος. Στις τελευταίες εκλογές βρέθηκε εξ’ αρχής στο πλευρό του Κώστα Μουτζούρη και μετά από τον θάνατο του Στρατή Αρώνη ανέλαβε την θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα, από την οποία παραιτήθηκε το Πάσχα για να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, ενώ τα καθήκοντά του ανέλαβε ο Άρης Ελευθερίου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img