Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Κατηγορίες για απιστία για την ΑΕΝΑΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Αντιμέτωποι με κατηγορίες για απιστία βρίσκονται αρκετοί εκ των εμπλεκομένων με την υπόθεση της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου (ΑΕΝΑΛ) για το εγχείρημα με τα Lesvoshop και την Lesvoshop A.E.. 

Πρόκειται για τη μεγάλη υπόθεση που διερευνούσε η δικαιοσύνη εδώ και χρόνια, η οποία πλέον από ό,τι φαίνεται βρίσκεται στην τελική ευθεία για να παραπεμφθούν πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα αυτής της περιόδου στο ακροατήριο. Μέχρι τώρα έχει προηγηθεί η παραπομπή μόνο δύο εκ των εμπλεκομένων.

 

Καλούνται για απολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη καλούνται για να απολογηθούν στον Ανακριτή αυτοδιοικητικοί εκείνης της περιόδου – και μάλιστα όχι μόνο από την πλευρά της συμπολίτευσης – που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις κατηγορίες, αλλά και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και αυτοδιοικητικός που δεν συμμετείχε σε επίμαχες συνεδριάσεις της ΑΕΝΑΛ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, οι κλήσεις για απολογία με την κατηγορία της απιστίας εστιάζονται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 200.000 ευρώ, προκειμένου η Επιχείρηση εκείνη την περίοδο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες για τη λειτουργία των καταστημάτων.

 

Το φιλόδοξο σχέδιο που κατέρρευσε

Υπενθυμίζουμε για τους νεότερους αναγνώστες μας ότι τα καταστήματα LesvoShop αποτέλεσαν τη δεκαετία του 2000 ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα που ξεκίνησε με ένα κεντρικό κατάστημα στη Μυτιλήνη και ένα υποκατάστημα στην Αθήνα και συνεχίστηκε με δύο υποκαταστήματα, στην Αθήνα και  στην Κύπρο, τα οποία είχαν δοθεί με τη μέθοδο του franchising, με στόχο την προώθηση λεσβιακών προϊόντων υπό μία ενιαία ετικέτα ως LesvoShop. Το εγχείρημα για την εποχή του έβλεπε δεκαετίες μπροστά και στόχευε στην ενίσχυση του παραγωγικού τομέα, καθώς προέβλεπε τους μηχανισμούς σύνδεσης της παραγωγής με την τυποποίηση που θα έκανε και το ίδιο το LesvoShop, ώστε στη συνέχεια να προωθούνται μέσω του δικού του δικτύου καταστημάτων στην αγορά. Δυστυχώς όμως κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος με κατηγορίες τότε της αντιπολίτευσης για κακοδιαχείριση και ρουσφέτια.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις