Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κατζανός vs Κύτελη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία ως προς την επικινδυνότητα συγκεκριμένων δημοτικών κτιρίων, σύμφωνα με έγγραφα του Τεχνικού Ασφαλείας

Βαρύ κατηγορώ στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, εξαπολύει ο Γιώργος Κατζανός για την κατάσταση του Δημαρχείου και άλλων δημοτικών κτιρίων που εγκυμονούν κινδύνους για το προσωπικό, τους συναλλασσόμενους και τους διερχόμενους πολίτες, σύμφωνα με έγγραφα του Τεχνικού Ασφαλείας. 

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κατηγορεί για αδιαφορία και αδράνεια τη Διοίκηση του Δήμου, αφού όπως τονίζει στην σχετική ανακοίνωση, «έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια που ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και οι αρμόδιοι συνεργάτες του (Αντιδήμαρχος κ. Τζιμής, Γενικός Γραμματέας κ. Κουντουρέλλης, κλπ.), καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, έχουν ενημερωθεί εγγράφως από τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου Μυτιλήνης για τα πολλά – σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά δημοτικά κτίρια και λοιπούς χώρους, όπου στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Δήμου και επισκέπτονται και συμπολίτες µας, αλλά φαίνεται ότι οι σοβαρές αυτές υποδείξεις ήταν και είναι άνευ αξίας και ουσίας για τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να υπήρχε άμεση αντιμετώπιση και λύση των βασικών κτηριακών προβλημάτων».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Κύτελη, ο Δημοτικός Σύμβουλος ρωτά: «Εάν Δήμαρχε διαπιστώνατε ότι η κατοικία σας έχει διαβρωμένα θεμέλια, ότι στους τοίχους υπάρχουν ρωγμές, ότι τα κουφώματα είναι χαλασμένα, ότι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις έχουν προβλήματα, κλπ. θα αδιαφορούσατε ἡ θα κάνατε άμεσα όλες τις εργασίες για να είναι ασφαλές το σπίτι σας;». 

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι πέραν των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο κτίριο που στεγάζεται η κεντρική Υπηρεσία του Δήμου, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στο δημοτικό κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου: «Επί λέξει οι διαπιστώσεις του Τεχνικού Ασφαλείας, που έχετε λάβει γνώση Δήμαρχε είναι: Στο κτίριο υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους, χαλασμένα κουφώματα, διαβρωμένα θεμέλια, δεν λειτουργεί θέρμανση, δεν υπάρχει φωτισμός ασφαλείας, δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα υλικά πρώτων βοηθειών, δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής σε περίπτωση καταστροφών και κινδύνων ή σε περίπτωση φραγής εισόδου, πρέπει να βελτιωθεί ή να αλλαχθεί το ασανσέρ (παρουσιάζει συχνά προβλήματα) και μια σειρά από άλλα προβλήματα».

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Ο Γ. Κατζανός υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα, ενώ διερωτάται πού κατευθύνθηκαν τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από τον Δήμο για συντήρηση δημοτικών κτιρίων: «Αφορούσαν μήπως εργασίες βιτρίνας (βάψιμο τοίχων, κλπ.) και αφήσατε τα βασικά προβλήματα να επιβαρύνουν το ως άνω δημοτικό κτίριο; Μεγάλη ευθύνη για τα προβλήματα του δημοτικού κτιρίου του Πλωμαρίου έχει και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαρβαγιάννης, που έχει ενημερωθεί εγγράφως και δεν έχει κάνει καμία τοποθέτηση – παρέμβαση για να ζητήσει την επίλυση αυτών».

Και καταλήγει: «Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πρέπει να γνωρίζει την λαϊκή παροιμία “τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια” και η αλήθεια, όσο και εάν προσπαθεί να την σκεπάσει, πάντοτε θα έρχεται στο φως, προκειμένου να ενημερώνονται οι συμπολίτες µας µε αντικειμενικότητα και διαφάνεια».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img